Skomakergata og Blåfjell på årets julefrimerker

Julefrimerkene 2019 ble lansert før en konsert med KORK i Store Studio, med julekalendre som tema. Fra venstre Anniken og Vibeke Kolstad (døtre av Henki Kolstad), Gudny Ingebjørg Hagen og frimerkedirektør Halvor Fasting.

Julefrimerkene 2019 ble lansert før en konsert med KORK i Store Studio, med julekalendre som tema. Fra venstre Anniken og Vibeke Kolstad (døtre av Henki Kolstad), Gudny Ingebjørg Hagen og frimerkedirektør Halvor Fasting. Foto:

I år er det 40 år siden NRK lanserte en ny juletradisjon: Nå kommer Jens Petrus Andersen fra Jul i Skomakergata og like populære Turte fra Jul i Blåfjell på årets julefrimerker.

DEL

Julekalendre er et særegent fenomen for de nordiske land. Henki Kolstad gjorde den vennlige og tubaspillende skomakeren Jens Petrus til en kjær figur for alle barn – og mange voksne. Også Jul i Blåfjell, som ble skapt av Gudny Ingebjørg Hagen, fikk hele Norge i adventsstemning.

– NRKs julekalendere er populære for flere generasjoner av norske barn. Mange millioner julebrev og julekort vil bli frankert med disse koselige frimerkene – til glede både for avsendere og mottakere, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Frimerkene har verdi kr 16,-, og kan brukes på kort og vanlige brev opp til 20 gram innenlands. De er i salg fra 8. november.

Verdens første julefrimerke ble utgitt i Østerrike i 1948, som et minnefrimerke for salmen Glade Jul. Det første julefrimerket i Norge kom i 1971, og Posten Norge har hatt slike frimerker hvert år siden.

Artikkeltags