Dette skjedde i natt: Vold og trusler NRK-journalister

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 7. mars.

DEL

NRK-journalister utsatt for vold og trusler

30 prosent av programlederne og 27 prosent av reporterne i NRK har de siste to årene blitt utsatt for trusler eller sjikane, ifølge en intern kartlegging. I alt har 296 NRK-journalister opplevd vold, trusler eller trakassering i 2017 eller 2018.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier til Klassekampen at omfanget har økt med utbredelsen av sosiale medier.

Huawei saksøker US

Den kinesiske teknologigiganten Huawei saksøker USA for å ha hindret offentlige etater fra å kjøpe selskapets produkter og tjenester.

– Vi er nødt til å ta dette juridiske skrittet som en siste utvei, sier Huawei-toppen Guo Ping. Huawei anklager også amerikanske myndigheter for å ha hacket serverne deres og for å ha stjålet eposter og sikkerhetskoder.

Demokrater vil ikke på Fox

Demokrater vil ikke la Fox News arrangere noen av debattene mellom partiets kandidater i nominasjonskampen i 2020. De mener det er et «upassende forhold» mellom Fox News og president Donald Trump.

Fox News-toppen Bill Sammon har bedt partiet revurdere boikotten.

Microsoft avslører Iran-hacking

Microsoft har avdekket dataangrep knyttet til iranske hackere. De skal ha blitt utført mot tusenvis av mennesker og mer enn 200 selskaper de siste to årene.

Selskapet sier til Wall Street Journal at angrepene er «en del av en bølge» av dataangrep fra Iran. Angrepene skal ha vært rettet mot offentlige instanser over hele verden.

Venstre får Hagen-million

Forretningsmann Stein Erik Hagen bekrefter overfor VG at han og familien gir en million kroner til Akershus Venstre for å støtte partiet og Abid Rajas innsats.

Han avviser at å sluse pengene via Akershus Venstre og Raja kan tolkes som at han blander seg inn i en maktkamp i Venstre.

Artikkeltags