Dette skjedde i natt: Ozonlaget på bedringens vei

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 6. november.

DEL

Mann pågrepet i væpnet politiaksjon

Politiet gikk til væpnet aksjon i Øvre Eiker i Buskerud mandag kveld etter å ha fått melding om en mann som kjørte med en våpenlignende gjenstand i bilen.

Politiet fikk kontroll på mannen, kort tid etter at han ble observert, ifølge Drammens Tidende. Politiet mistenker at rus var med i bildet.

FN-rapport spår ozonlagsheling

I løpet av 2030-tallet vil ozonlaget over den nordlige halvkule være fullstendig reparert, mens det vil ta noe lenger tid på den sørlige halvkule, opplyser FN.

Forskerne regner med at ozonhullet over Antarktis forsvinner på 2060-tallet, ifølge en vitenskapelig vurdering lagt fram i Ecuadors hovedstad Quito mandag.

Trump ber velgere sikre utsatte seter

President Donald Trump ber republikanske velgere innstendig om å hegne om utsatte seter som kan gå tapt dersom Demokratene får et oppsving i mellomvalget.

På et valgmøte i delstaten Missouri hevdet han at selv den amerikanske drømmen står på spill dersom Republikanerne mister flertallet i Kongressen.

Ny massegrav avdekket i Mexico

Mexicanske myndigheter har begynt å undersøke en massegrav i delstaten Veracruz, som kan inneholde levninger av mellom 400 og 500 lik.

Flere hundre døde er tidligere funnet i lignende graver i delstaten, som er ett av områdene der ulike narkotikakarteller kjemper om kontrollen.

Toppmøte for USA og Nord-Korea er avtalt

USAs utenriksminister Mike Pompeo reiser torsdag til New York for å møte sin nordkoreanske kollega Kim Yong-chol.

Utenriksdepartementet sier deres fremste Nord-Korea-utsending, Stephen Biegun, også skal være med på møtet der Pompeo og Kim skal diskutere innsatsen for å «oppnå endelig og fullstendig bekreftet atomavvæpning» i Nord-Korea.


(©NTB)

Artikkeltags