Dette skjer i dag: Dobbelt statsborgerskap blir vedtatt

Av

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 6. desember.

DEL


Stortinget vedtar dobbelt statsborgerskap

Stortinget vedtar i dag en lovendring som gjør det mulig å både ha norsk og et annet statsborgerskap. Bare Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemmer mot.

Regjeringen foreslår også at det skal bli mulig å frata personer som har utført straffbare handlinger det norske statsborgerskapet. Det kan bare gjøres dersom personen også har et annet statsborgerskap, ettersom myndighetene ikke kan gjøre folk statsløse, ifølge menneskerettighetene.

George H.W. Bush stedes til hvile

USAs tidligere president George H.W. Bush skal torsdag bisettes fra universitetsbiblioteket i Texas som er oppkalt etter ham, og stedes til hvile på Bush-familiens gravsted. Der ligger også hans kone Barbara, som døde i april, begravd, samt datteren Robin som døde tre år gammel.

Bush senior døde i sitt hjem i Houston fredag, 94 år gammel.

Jemen-samtalene i Sverige starter

Tirsdag kveld kom Houthi-opprørernes representanter til den svenske hovedstaden, og onsdag ankom regjeringens delegasjon. FN bekrefter at fredssamtalene vil starte torsdag.

Partene skal samles i Johannesburg slott i Rimbo, nord for Stockholm, for samtalene.

Stortinget behandler forslag om å oppheve sammenslåinger

Stortinget behandler fire representantforslag om å oppheve sammenslåinger av fylkeskommuner, inkludert sammenslåingene av henholdsvis Troms og Finnmark; Hedmark og Oppland; Sogn og Fjordane og Hordaland; Vestfold og Telemark, samt Østfold, Akershus og Buskerud.

Norge i innebandy-VM

Norge slo Australia hele 10–0 onsdag og møter Sveits i torsdagens kvartfinale i innebandy-VM.

Sveits kom på 2.-plass i sin innledende gruppe A. De slo Latvia 7–3 og Tyskland 13-1, mens de tapte 4–6 for gruppevinner Tsjekkia.

(©NTB)

Artikkeltags