Dette skjer i dag: Forhandlinger om ny IA-avtale

Av

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 8. november.

DEL

Forhandlinger om ny IA-avtale starter

Partene i arbeidslivet starter forhandlinger om ny IA-avtale hos arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). Avtalen om et inkluderende arbeidsliv har som mål å få ned sykefraværet og å få flere inn i arbeidslivet.

Avtalen gjelder mellom staten og partene i arbeidslivet, og ved forhandlingsbordet sitter NHO, KS, Spekter og Virke på den ene siden og LO, YS, Unio og Akademikerne på den andre.

Fengslingsmøte for attentatsiktet norskiraner

Torsdag utløper varetektsfengslingen av norskiraneren som er siktet for å ha planlagt et attentat mot tre eksiliranere i Danmark. Det blir nytt fengslingsmøte bak lukkede dører i Københavns Byret, melder flere medier.

I tillegg attentatplanene, er han mistenkt for å ha bånd til iransk etterretning.

Halvårlig «tilstandsrapport» for Norge, EU og EØS

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) og sosialminister Anniken Hauglie (H) redegjør for Stortinget om viktige EU- og EØS-saker.

I sin forrige runde i mai sa Eriksen Søreide det er utopi å tro at Norge kan beholde EØS-avtalen og samtidig forhandle med EU om en ny avtale. Hun advarte kraftig mot å sette EØS-avtalen på spill.

Forslag om alkoholmerking opp på Stortinget

Torsdag kommer helse- og omsorgskomiteen med innstilling om et Krf-forslag om «en offensiv og solidarisk alkoholpolitikk».

Forslaget inkluderer blant annet å merke alkohol med innhold og helseadvarsel. Drikkevarer med alkohol er i dag unntatt fra kravet om å merke emballasjen med ingredienser og næringsinnhold
(©NTB)

Artikkeltags