Sunndal: Siste frist for å søke kulturkroner går ut 15. mars

Ole Magne Ansnes: Minner om søknadsfrist.Arkiv

Ole Magne Ansnes: Minner om søknadsfrist.Arkiv

Sunndal kommune skal i ut med rundt 2,1 millioner kulturkroner til ulike formål. I tillegg kommer støtten til Lady Arbuthnott på 400.000 kroner

DEL

Hovedfordelingen ble vedtatt av teknikk-, miljø- og kulturutvalget i møte på onsdag, når gjenstår fordelingen av midler til blant annet aktivitetstilskudd, prosjekttilskudd, forsamlingshus, lekeplasser, idrettsanlegg og friluftsliv.

– En del av midlene er fordelt gjennom avtaler og politiske vedtak, men langt over en millioner kroner er fortsatt i spill og til fordeling. Det er denne søknadsfristen som går ut nå før helga, nærmere bestemt 15. mars, sier kultursjef Ole Magne Ansnes.

Han nevner spesielt prosjekttilskuddet på totalt 300.000 kroner.

– Denne posten har økt de siste årene, og er tenkt som en stimulans til både kreativitet og gjennomføring. Store bokprosjekter og konserter har blitt gjennomført med støtte fra denne potten, likeså cd-utgivelser, teater, danseforestillinger og ulike kurs og opplæringstiltak. Her synes jeg virkelig vi har fått mye igjen for pengene, sier Ansnes.

Han understreker at Sunndal er godt stilt med tanke på kulturmidler, og at det ser ut til å være politisk vilje til å beholde denne tilskuddsordningen på dette nivået.

– Sunndal har et rikt kulturliv med masse kreative og dyktige folk. De er viktige i sine lag og organisasjoner, og de gjør en stor jobb i sine lokalmiljøer, for eksempler med å drifte og vedlikeholde samfunnshus.

– Kultur er så mangt. Det viser bredden i denne tilskuddsordningen, sier Ansnes.

Og igjen: Husk fristen den 15. mars. Søknadsskjema ligger på Sunndal kommune sin hjemmeside.


Artikkeltags