– Apotekene må forholde seg til regelverket

Kommunikasjonssjef i Apotek 1, Kjersti Solberg Ofstad.

Kommunikasjonssjef i Apotek 1, Kjersti Solberg Ofstad.

– Det finnes regler for uttak av medisiner, som apotekene må følge.

DEL

Det sier kommunikasjonssjef i Apotek 1, Kjersti Solberg Ofstad, i en kommentar til et leserbrev, der Edgar Bæverfjord uttrykker misnøye med Apotek 1 på Sunndalsøra.

Ofstad forteller at norske myndigheter har et regelverk som apotekene i Norge må forholde seg til, og som sier at man ikke får hente ut medisiner på blå resept for mer enn tre måneder av gangen. Det er en viktig årsak til at kunder ikke får ta ut så mye medisiner de ønsker.

– Det som er like viktig, er dette med legemiddelmangel. Det er en utfordring i Norge i dag, sier Ofstad.

Dermed må apotekene gjøre det de kan for å ha medisiner til alle som trenger det.

– Vi forstår at mange er bekymret for at medisinen deres skal mangle, men å hamstre medisiner og lage seg egne minilager hjemme er ikke løsningen. Derfor må vi ta våre forhåndsregler, sier Ofstad.

Samtidig ønsker apotekene alltid å bruke skjønn.

– Det viktigste er at kunden har en god dialog med apoteket. Kom til apoteket noen dager før du går tom for medisin, så gjør apoteket det de kan for å finne en god løsning dersom din medisin mangler. Det er viktig å få frem at de aller fleste mangelsituasjoner løses i apoteket, sier Ofstad.

– Både jeg og mine kolleger på Apotek 1 Sunndal synes det er trist at en kunde har hatt en dårlig opplevelse hos oss, og vi ønsker han hjertelig velkommen tilbake. Men det er et regelverk som vi er nødt til å forholde oss til, sier Ofstad.

Se Edgar Bæverfjords leserbrev her.

Artikkeltags