Stikk UT!-maraton ni dager til ende

Populært: Stikk UT!-turene har vært populært i flere år.

Populært: Stikk UT!-turene har vært populært i flere år.

I begynnelsen av september kan du vinne premier ved å gå på tur.

DEL

Friluftsrådene i Møre og Romsdal ønsker å være med på den landsomfattende markeringen av Friluftslivets uke fra 31. august til 8. september. Det gjør de ved å invitere nye og gamle Stikk UT!-deltakere med på en spennende utfordring, nemlig Stikk UT!-maraton.

Alt bygger på det kjente Stikk UT!-konseptet, med de samme 398 turmålene å velge mellom i 30 kommuner.

– Denne uka settes friluftsliv på dagsorden, og dette er vårt bidrag blant mange små og store arrangement rundt om i hele landet. Vi mener selv at Stikk UT! er landets beste turtrim, og gjennom denne utfordringen har vi en mulighet til å vise det til resten av landet også, skriver friluftsrådene i en pressemelding.

Ny utfordring

Du velger selv hvilke Stikk UT!-turer du vil gå. Det er antall turer som teller, ikke turmål.

– Dette blir en utfordring til hver og en av oss om å legge inn noen ekstra Stikk UT!-turer i ei tid på året hvor det kan være lett for at turaktiviteten begynner å avta. Sett deg et personlig mål og gå så mye som mulig. Ofte trenger en litt motivasjon for å komme seg ut. Nå på høsten kan det være ekstra tungt å komme seg ut om været er dårlig og kveldene blir mørkere. Hvis du går en tur hver dag, så har du faktisk gått ni turer i Friluftslivets uke, heter det i pressemeldingen.

Turene registreres på vanlig måte og inngår i den ordinære Stikk UT!-tellinga. Samtidig settes det opp en egen telling og toppliste for disse ni dagene. Om en ikke ønsker å stå på topplista, kan en reservere seg mot det. Turene blir uansett registrert i den ordinære lista.

– På denne måten finner vi ut hvor mange turer som blir gått denne uka, og vi kan vise resten av landet hvor turglade vi i Møre og Romsdal er. Dette er også en fin anledning til for dem som ikke har gått sju turer enda, om å oppnå kravet om sju turer (seks for barn under ti år) så en kan kjøpe seg det populære Stikk UT!-kruset.

Daglige premier

Hver dag, kl. 09.00 trekkes premier til deltakerne. Alle turer som blir registret innen kl. 24.00 dagen før, er med på den daglige trekningen. En hovedpremie trekkes etter ukas slutt. Premier og vinnerne publiseres på hjemmesidene og Facebook-sidene til friluftsrådene i Møre og Romsdal.

Alle som registrerer sju turer eller mer får en egen Stikk UT!-maraton diplom, med navn og antall turer påskrevet.

Friluftslivets uke

Friluftslivets uke er en årlig markering av norsk natur og friluftsliv hvor hele Norge inviteres med ut på tur. Over hele landet kan man delta på friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der man bor. Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner.

Artikkeltags