Konstituert helsedirektør vil utsette fødesammenslåing

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen kursendring etter at Espen Remme gikk av som direktør Helse Møre og Romsdal.

DEL

Nils Kvernmo er ny konstituert administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal etter at Espen Remme ble bedt om å fratre stillingen.

Kvernmo arbeider nå med å forberede sakene til det kommende styremøtet 15. mai. Til Helse Møre og Romsdals nettsider sier han at han vil legge fram et forslag om å utsette tidspunktet for en sammenslåing av fødeavdelingene i tråd med signalene fra forrige direktør.

Tirsdag hadde Kvernmo sitt første møte med ledergruppa i helseforetaket. Han uttaler at planleggingen av det nye fellessykehuset må fortsette.

– Planleggingen av SNR inkludert DMS-et i Kristiansund må fortsette som planlagt, da det er en viktig del av den framtidige løsingen for Helse Møre og Romsdal. Neste uke blir det lyst ut en ny anbudskonkurranse for bygging av akuttsykehuset på Hjelset, der målet er å inngå kontrakt med en entreprenør til høsten, sier Kvernmo.

Kvernmo satt først som styreleder for St. Olavs hospital i tre år, før han ble ansatt som administrerende direktør – en stilling han hadde i åtte år. Siden 2018 har han vært direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge.

Stillingen som adm. dir. i Helse Møre og Romsdal vil bli lyst ut «så snart som mulig», skriver helseforetaket på sine nettsider.

Artikkeltags