Nå kan elevene sende elektronisk mobbevarsel

Mobbing: Utdanningssjefen ønsker lav terskel for varsling.

Mobbing: Utdanningssjefen ønsker lav terskel for varsling.

Torsdag ble det lansert en varselknapp mot mobbing på alle nettsidene til videregående skoler i Møre og Romsdal.

DEL

Nå kan elevene sende elektronisk varsel om mobbing. Med noen få tastetrykk kan skoleelevene melde fra om at en selv eller andre elever ikke har det bra på skolen. Varselknappen skal være godt synlig på elevportalen til alle videregående skoler i fylket. Dette skriver Møre og Romsdal fylkeskommune på sine nettsider torsdag.

– Vi ønsker at terskelen for å melde fra om mobbing skal være så lav som mulig, og håper at lanseringen av et digitalt varslingssystem vil bidra til akkurat det. Alle elever kan sende varsel, når som helst på døgnet. Dette er en del av det systematiske arbeidet vårt for et trygt og godt skolemiljø. Målet er at alle elever skal trives på skolene våre, sier fylkesutdanningssjef Erik Brekken.

Når eleven trykker på knappen, går varselet direkte til rektor og assisterende rektor. De vil deretter ta kontakt med eleven for å høre hva som har skjedd.

Det er Fylkestinget som har vedtatt ordningen, og den er ment å supplere det arbeidet skolene allerede gjør for å forebygge, forhindre og stoppe mobbing. Varselknappen mot mobbing ligg også på fylkeskommunen sine nettsider.

Artikkeltags