Sunndalspriser: Årets Gründer til Mosbøen Gård, Storskrymten til Hycast

Årets vinnere: Åse Torvik, Anders Øverås, Ola Ulvund, Arild Håkonsen, Erling Melling og ordfører Ståle Refstie.

Årets vinnere: Åse Torvik, Anders Øverås, Ola Ulvund, Arild Håkonsen, Erling Melling og ordfører Ståle Refstie. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fredag formiddag under Sunndalskonferansen, ble Mosbøen Gård i Øksendal tildelt den gjeve prisen som årets gründer i Sunndal for sin virksomhet med prisvinnende flatbrødprodukter.

– Jeg vet ikke helt hva jeg føler, men jeg er veldig stolt, sa Åse Torvik på scenen i Hovshall på spørsmål fra utdeler Jan-Erik Larsen.

Anders Øverås fra Mosbøen gård uttalte også at har var ganske stolt.

De ønsker å takke dem som er med og lager flatbrødet daglig, og særlig alle dem som kjøper det, og som har hjulpet dem med råd og dåd på veien.

Om kort tid kommer Mosbøen Gård med en et flatbrød med chili og havsalt. Ordfører Ståle Refstie har allerede prøvesmakt.

– Det er tommel opp, og jeg gleder meg til å spise dette sammen med sjokolade, sier Refstie til Aura Avis etter prisutdelingen.

Med prisen følger 25.000 kroner til vinneren.

Storskrymten

Den høythengende prisen Storskrymten går til en bedrift i Sunndal som har utmerket seg på særlig vis. I år gikk prisen til Hycast. I begrunnelsen for prisen heter det blant annet at det har viset en fenomenal evne til omstilling og etter de vanskelige årene i aluminiumsindustrien for noen år tilbake, har hatt en vekst fra 80 til 300 millioner kroner.

Administrerende direktør Ola Ulvund tok imot prisen sammen med Arild Håkonsen og Erling Melling, på vegne av de over 50 ansatte i bedriften.

– Det er en stor endringsprosess vi har vært gjennom, og det har vært viktig å åpne seg mot nye markeder, også utenfor Norge. Vi ser fram til tidene som kommer, og skal være på Sunndal i lang, lang tid, sa Ulvund fra scenen.

Takken går til alle ansatte.

– Vi må i takke dem som har over 250 reisedager i året, verden rundt, gjerne i kummerlige forhold, sier Håkonsen.

Prispengene på 25.000 kroner er vinnerne av Storskrymten pålagt å gi til et veldedig formål.

– Vi har bestemt at pengene skal gå til barnekreftforeningen i Møre og Romsdal, sa Ulvund.

Bak prisene står Sunndal Næringsselskap, Sunndal Sparebank og Aura Avis.

Artikkeltags