Nordmøringer på verdens største utdanningskonferanse

På konferanse: Jorun Marie Jonassen, hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet, Smøla (f.v.), Ragnhild Helseth, Venstre-politiker, Kristiansund, Astrid Mogstad Høivik, kommunalsjef i Surnadal og leder av Nettverk Nordmøre, Carl Fredrik Dons, forsker ved NTNU, Hilde Akselsen Andersen, skolefaglig rådgiver i Sunndal og nestleder i Nettverk Nordmøre.

På konferanse: Jorun Marie Jonassen, hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet, Smøla (f.v.), Ragnhild Helseth, Venstre-politiker, Kristiansund, Astrid Mogstad Høivik, kommunalsjef i Surnadal og leder av Nettverk Nordmøre, Carl Fredrik Dons, forsker ved NTNU, Hilde Akselsen Andersen, skolefaglig rådgiver i Sunndal og nestleder i Nettverk Nordmøre. Foto:

ICSEI, verdens største utdanningskonferanse, ble i år holdt i Marokko med en delegasjon fra Nettverk Nordmøre til stede.

DEL

En delegasjon fra Nettverk Nordmøre deltok denne uken på den internasjonale utdanningskonferansen «International Congress for School Effectiveness and Improvement» - ICSEI 2020, som i år ble arrangert i Marrakech i Marokko. ICSEI er verdens største utdanningskonferanse for forskere, politikere og praktikere med til sammen over 1.000 deltakere fra 80 land.

Med i det partssammensatte teamet var Ragnhild Helseth, Venstre-politiker, Kristiansund, Jorun Marie Jonassen, hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet, Smøla, Carl Fredrik Dons, forsker ved NTNU, Hilde Akselsen Andersen, skolefaglig rådgiver i Sunndal og nestleder i Nettverk Nordmøre og Astrid Mogstad Høivik, kommunalsjef i Surnadal og leder av Nettverk Nordmøre.

Aktiv deltakelse

Nettverket bidro med en workshop om utviklingsarbeidet i oppvekstsektoren på Nordmøre.

– Deltakelsen er viktig for nettverket, både for å dele våre erfaringer og for å lære fra andre. Vi hadde god og aktiv deltakelse i salen, og vi fikk konstruktive og nyttige tilbakemeldinger. Avtaler ble gjort om videre samarbeid med andre nettverk, både nasjonalt og internasjonalt, sier Astrid Mogstad Høivik i en pressemelding.

ICSEI, som i år ble lagt til Afrika for første gang, arbeider med utvikling av utdanningssystemet i hele verden, og har et særlig fokus på å bidra til utvikling av et offentlig skolesystem for alle.

Sosial utjevning

Nå arbeides det spesielt i Afrika for å bidra til sosial utjevning, gi likeverdige muligheter for gode liv og forebygge ekstremisme.

– En viktig del av konferansen var skolebesøkene i Marrakech, der vi fikk møte ledere, lærere og elever, opplyser Høivik.

Nettverk Nordmøre sin deltakelse på ICSEI er en del av samarbeidet nettverket har med KS, NTNU, Utdanningsforbundet og Stiftelsen IMTEC.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken