Nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Frp, med leder Stig Rune Andreassen i spissen, plasserte til de flestes overraskelse statsrådene Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale på andre- og tredjeplass på sitt listeforslag. Øverst troner Frank Sve fra Stranda.

- Dette er god valstrategi, sier Andreassen i et intervju i siste utgave av ukeavisa Dag og Tid.

Og han legger til: - Lokallaga har gjeve eit klårt signal om at dei vil ha Frank på fyrsteplass. At forståsegpåarar som Frank Aarebrot meiner at Listhaug burde fått fyrsteplassen, vitnar berre om at dei ikkje kan valstrategi.

Men nå viser det seg at det ikke er bare Aarebrot som reagerer. Det gjør også to av hovedpersonene, Listhaug og Dale. Mandag avla de sitt hjemfylke et besøk, og benyttet da anledningen til å kunngjøre at de ønsker å stå på de to første plassene på lista. Dermed går de rett i strupen på nominasjonskomiteen, og ypper samtidig til en strid som kan bli ubehagelig for Møre og Romsdal Frp.

Frp har to plasser på Mørebenken i denne perioden. Nå viser målinger at andremandatet er utsatt, og at partiet risikerer å komme inn med bare en representant fra Møre og Romsdal etter neste valg. Trolig er det dette som har fått Listhaug og Dale til å gå såpass hardt ut som de gjør. Dale er klar på at det er andreplassen som er kampplassen på lista - ikke tredjeplassen. Listhaug uttaler at når hun stiller seg til disposisjon her i fylket, er bare førsteplassen, den aller sikreste, god nok.

Frank Sve sa til NRK mandag kveld at han trodde situasjonen var klarert på forhånd, og at han følte seg "satt ut".