Tingvoll kommune støtter økoparken med mer penger: - Dette er en viktig satsing, sier ordfører Ingrid Waagen

Avgjørelse: Tingvoll kommunestyre diskuterte torsdag kveld Tingvoll Økopark.

Avgjørelse: Tingvoll kommunestyre diskuterte torsdag kveld Tingvoll Økopark. Foto:

Med 18 mot 7 stemmer valgte kommunestyret i Tingvoll å gi 1.000.000 kroner til Tingvoll Økopark. Dermed er økoparken ett skritt nærmere å komme seg ut av det økonomiske uføret de er i i dag.

DEL

Torsdag kveld 16. januar sa i et ekstraordinært kommuestyremøte ja til å støtte Tingvoll Økopark med en million kroner. Kommunedirektøren i Tingvoll innstilte sammen med formannskapet på tre millioner over tre år, men ble nedstemt av et forslag fra kommunestyret om å starte med en og følge utviklingen i det året nøye.

Dermed er Tingvoll Økopark ett skritt nærmere fortsatt drift. Den 5. februar skal kultur, kultur-, næring og folkehelseutvalget avgjør om de vil bevilge penger til Tingvoll Økopark. De innstiller på tre millioner fordelt på tre år, men tiden vil vise hva fylkespolitikerne bestemmer.

De som eier Tingvoll Økopark er Tingvoll kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune og NORSØK.

Etter møtet forteller ordfører Ingrid Waagen (Sp) til Aura Avis at hun er meget lettet og glad.

- Jeg hadde høyere puls enn da jeg ble konstituert som ordfører. Dette er en viktig satsing for Tingvoll. Nå viser vi at vi er en troverdig økokommune. Vi satser nå på at fylkeskommunen blir med videre, sier Waagen.

Fylkeskommunedirektør Ottar Brage Guttelvik sier til Aura Avis etter møtet at han synes resultatet i Tingvoll er positivt.

- Tingvoll kommune vedtar selvsagt hva de selv vil, men dette er positivt, sier Guttelvik.

- Har det noe å si at det ble en million og ikke tre?

- Nei, det er helt greit for oss. Vi tror det trengs tre millioner, men vi starter prosessen og ser, sier Guttelvik.

Daglig leder i NORSØK, Turid Strøm, var også glad for resultatet.

- Vi er kjempeglad. Dette gir oss mulighet til å gjøre økoparken til en formidlingsarena. Dette pålegger de tre eierne, det nye styret og en ny daglig leder å dra lasset sammen framover, sier Strøm.

Artikkeltags