Nordøyvegen 1,2 milliarder billigere. Administrasjonen erkjenner regnefeil

Artikkelen er over 1 år gammel

Assisterende fylkesrådmann Gunn Randi Seime i Møre og Romsdal la onsdag fram nye tall som viser at Nordøyvegen blir 1,2 mrd. billigere enn man tidligere har trodd.

DEL

I onsdagens møte i samferdselsutvalget la assisterende fylkesrådmann Gunn Randi Seime i Møre og Romsdal fram nye tall som viser at Nordøyvegen blir 1,2 mrd. billigere enn man tidligere har trodd. Fylkesadministrasjonen vedgår også at fergedrift er dyrere enn de har regnet med.

Det skriver Sunnmørsposten.

Endrer ikke tilrådningen

Seime innledet møtet med å fortelle at de flere ganger har spurt konsulentene i Atkins og Oslo Economics om saken – og at de nå har spurt på nytt og fått «et litt annet svar».

De nye tallene endrer ikke tilrådningen om å utsette byggingen og regne på prosjektet på nytt, var konklusjonen fra Seime og fylkesadministrasjonen.

Ny modell

Kostnadsmodellen som har blitt brukt tidligere har ikke på en god nok måte fanget opp konsekvensene over en 40-års periode, og det er derfor modellen nå justeres. Nordøyvegen hadde en kostnadsramme på 3,8 milliarder kroner. Så ble det regnet ut at kostnadsrammen kom til å sprekke med 1,9 milliarder kroner. Det viste seg nå å være feil. Nordøyvegen blir ifølge den nye kostnadsmodellen «bare» 703 millioner kroner dyrere enn først antatt.

Fylkesrådmannen legger fram ny saksutredning i løpet av uka.

Artikkeltags