Nok av muligheter til å oppleve drømmepåsken

Finsehytta. Påsken 2017. Foto: Marius Dalseg Sætre

Finsehytta. Påsken 2017. Foto: Marius Dalseg Sætre Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Den Norske Turistforening melder om nok snø og skiføre i de aller fleste høyfjellsområder.  

- Påsken er for mange ensbetydende med snødekte vidder, solfylte fjellsider og deilige ettermiddager i hytteveggen. Og til tross for sen påske, kan vi i DNT berolige fjellfolket, det er nok av steder man kan reise for å få en snø og skipåske i år også. Snøen holder seg i høyfjellet, og de fleste av våre hytter melder om fine skiforhold, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.  

God plass til etternølerne  

DNT Oslo og Omegn har hytter og ruter i de fleste fjellområdene i Sør-Norge, og rapporterer om skikkelig påskestemning og god plass på de betjente hyttene for de som ikke har bestemt seg ennå.  

- Når påsken er så sen som i år, er det vårskiturer vi kan friste med, og det er det aller beste fjellet har å by på! Det meldes om gode forhold for påskeskiturer i de fleste høyfjellsområdene i hele Sør-Norge, og vi oppfordrer alle til å ta seg en tur til fjells for skikkelig påskestemning sier Kari Merete Horne, kommunikasjonssjef i DNT Oslo og Omegn.  

Forventer flotte påskedager 
Meteorologene melder best start på påsken på Sør- og Østlandet, og helt i nord. I Trøndelag begynner påsken med ruskevær, men så er utsiktene gode. 

- Vi ser frem til fine dager i fjellet utover i påsken. Du må opp på høyfjellet om du vil ha godt skiføre, og våre hytter i Sylan og Trollheimen er klare til å ta imot påskeglade nordmenn. Noen utfordringer må man være forberedt på, som åpne bekker og barflekker, men det er jo vanlig når det er sen påske, sier informasjonssjef i Trondhjems Turistforening, Jonny Remmereit.  

Sjekk forholdene der du er  
I et land som vårt er det alltid en del variasjoner, så sjekk forholdene der du skal. Husk vindtette klær og søk ly om nødvendig. På dnt.no/foremeldinger får du statusrapport for utvalgte tur- og fjellområder. OBS! Mildværet siste tiden gjør at en bør være obs ved kryssing av elver og vann. Sjekk isvarsel og skredvarsel på varsom.no.

Slik er føreforholdene i de nærmeste fjellområdene nå:

Trollheimen    

Det er bra med snø og fint å gå på ski i Trollheimen. Snøen har satt seg og er hard og fin å gå på. Det har kommet 10 cm med nysnø oppå det harde laget flere steder. I høyden er det avblåst på utsatte steder. Enkelte barflekker og åpne bekker finnes, som det vanligvis er i påsken. Om du skal gå Trekanten, sjekk tt.no sine nettsider, da en bru er tatt av flom. 

Rondane  

Ved Rondvassbu i Rondane er det flotte forhold og mange som går toppturer. Det er snø og normale forhold for årstiden i området Høvringen – Mysuseter – Rondvassbu. Det har fram til nå vært nattefrost som gjør at skiføret holder seg, det er hardt føre først på dagen men det blir mykere utover dagen. Det er lite snø nord og øst i Rondane, og bart enkelte steder rundt Bjørnhollia.  

Dovrefjell 

Det er lite snø fra Hjerkinn og inn mot Grimsdalshytta. Grimsdalshytta vil være selvbetjent i påsken.  Dovrefjell nasjonalparkstyre melder at det har vært vanskelig å stikke i Stroplsjødalen i vinter på grunn av lite snø. Nysnø muliggjorde stikking forrige torsdag, men mildværet etterpå har fått mange av stikkene til å falle ned, og er derfor fjernet fra deler av traseen.  

Les også: Pakk påskebilen riktig

Les også: Tenk brannsikkerhet på hytta i påska

Artikkeltags