Sunndal, Straumsnes og Tingvoll med i Klassequizen

Roar Halten er programleder.

Roar Halten er programleder.

Denne uken starter Klassequizen 2020 i Møre og Romsdal. Hvem er fylkets smarteste tiendeklassinger? 

DEL

I år er det 38 skoler som deltar fra Møre og Romsdal. Tiendeklassinger fra Smøla i nord til Vanylven i sør skal prøve seg på utfordrende spørsmål i varierte kategorier, skriver NRK i en pressemelding.

På tirsdag er det Averøy Ungdomsskole som er den første skolen som skal ut i ilden. Deretter vil en ny skole konkurrere hver ukedag i ettermiddagssendingen til NRK Møre og Romsdal på P1 helt frem til slutten av februar.

Sunndal skal ut i konkurranse fredag 10. januar. Deretter følger Straumsnes fredag 17. januar og Tingvoll 20. januar. Sendedato fra de tre skolene er 13. januar, 20. januar og 21. januar.

Nytt av året er det at hver enkelt skole får besøk av oneman-showet Roar Halten. Han skal skape liv for alle som har lyst til å se på Klassequizen live. Både resten av elevene på skolene og lokalbefolkningen er invitert for å komme å se på.

- Det blir mer show i år. Jeg håper på godstemning når skolene skal få være med å heie fram sitt lag allerede nå i de innledende rundene, sier en entusiastisk Roar Halten.

Roar Halten har jobbet litt med Klassequizen tidligere, men dette er første gangen han skal ha hånd om hele konkurransen.

- Jeg har med meg lyd og lysanlegg, og gleder meg til å møte alle de fantastisk smarte 10. klassingene i Møre og Romsdal.

Klassequizen kan du høre hver dag i God ettermiddag Møre og Romsdal, på NRK P1 klokka 14:30.

Fylkesfinale

Etter innledende runde vil det 11. mars bli avholdt en lokal fylkesfinale i Ålesund. I år skal det kåres to fylkesvinnere og begge disse lagene vinner 5000 kroner til klassekassa og de skal videre til nasjonale finaler i Oslo.

Totalt er det 570 skoler som er med fra hele landet – det er ny rekord!

I fjor var det litt over 750.000 som så den nasjonale finalen på NRK1. Også i år skal de nasjonale finalene sendes i helgene på NRK1, fem fredager og lørdager i april og mai. Programleder for NRK1-sendingene er Selda Ekiz. Vinneren av Klassequizen 2020 vinner en konsert på skolen sin med radiokanalen Mp3 (NRKs radiokanal for ungdom).

Artikkeltags