Har endelig fulle lokaler – slik gikk det med Alti Sunndal i 2019

Lars Ove Løseth gleder seg over solid økning i omsetningen ved Alti Sunndal.

Lars Ove Løseth gleder seg over solid økning i omsetningen ved Alti Sunndal. Foto:

Alti-senteret på Sunndalsøra er i medvind, og økte omsetningen med 8,4 millioner kroner i 2019.

DEL

Omsetningen ved Alti Sunndal endte i 2019 på 426,5 millioner kroner. Det er en økning på 2,01 prosent fra foregående år, da omsetningen var 418,1 millioner kroner.

Kjøpesenteret har lenge hatt enkelte tomme lokaler, men etter at Sport Outlet åpnet i november, har Alti Sunndal vært fylt opp.

– Det blir positivt når det er fullt hus, konstaterer Lars Ove Løseth, som er administrerende direktør i Alti Forvaltning.


Løseth forteller til Aura Avis at nykommeren Sport Outlet bidro godt til omsetningen på tampen av året. Også PN Asiabutikken flyttet inn i senteret i løpet av 2019. Løseth trekker også fram oppgraderingene av noe av fellesarealet som senteret har foretatt i løpet av året som en annen årsak til den økte handlelysten.

Det er dessuten ingen butikker som har måttet takke for seg i løpet av 2019, selv om det var på nære nippet at Vita måtte legge ned.

– Det har vært medvind i Sunndal, sier Løseth.

– Et godt samarbeid

Både Cubus og Dressmann har blitt kåret til trønderregionens beste butikk for 2019. Tidligere på året var Jysk Sunndalsøra med i kjedens interne kamp om å bli verdens beste Jysk-butikk. Butikken endte til slutt på tredjeplass. Før dette vant Jysk Sunndalsøra kåringen av Norges beste Jysk-butikk:

– Er det dere i Alti eller butikkene som har gjort en god jobb, Løseth?

– Det er nok et godt samarbeid. Det er vanskelig å få til noe alene. Man må ha med seg dyktige butikkfolk og butikkdrivere, slår direktøren fast.

Kjøpesenterporteføljen til Alti Forvaltning vokste i løpet av 2019 fra 10 til 20 kjøpesentre.

Kjøpesentrene omsatte totalt for 10,1 milliarder kroner, som er en økning på 3,75 prosent mot foregående år.

Se tall fra alle Alti sine kjøpesentre her:

Tall fra Alti Forvaltning.

Tall fra Alti Forvaltning.

Artikkeltags