Overgår du denne?

Drømmelaksen: Geir Kvammen fra Molde stakk av gårde med alle fiskepremiene sist sesong etter å ha tatt denne laksen på 22,5 kilo i Bjørbekk elv i september.Foto: Privat

Drømmelaksen: Geir Kvammen fra Molde stakk av gårde med alle fiskepremiene sist sesong etter å ha tatt denne laksen på 22,5 kilo i Bjørbekk elv i september.Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fiskekonkurranse i Driva for 56. gangI natt åpnet fiskesesongen i Driva. Laksesesongen er vel et mer passende ord, for sjøørreten er fredet denne sesongen.

Da startet også Aura Avis sin fiskekonkurranse – for 56. gang! I år med bare to hovedpremier; største laks og største laks tatt på flue.

Premien for største laks er ei Ambassadeur 7000i Syncro. mens den som tar største fluefangede fisk får med seg ei Fenwick Agility Fly, 9,6 fots stang. Dessuten deles det ut cap'er for største fisk hver 14-dagersperiode. Premiene er gitt av vår faste sponsor siden starten; ABU Garcia.

Premier til Molde

Sist sesong forsvant alle premiene til Romsdal. Geir Kvammen fra Molde var superheldig i den utvidede sesongen i september, og tok sin «once in a lifetime»-laks i Bjørbekk elv.

Laksen ble veid til 22,5 kilo og er en av de største laksene som er tatt i Driva på mange, mange år.

– Jeg har bare fått en laks tidligere i sesongen, en fisk på åtte kilo, sa Kvammen til Aura Avis to timer etter at fisken var berget i land. Laksen som ble fristet av flua denne kvelden var nesten tre ganger større!

– Jeg trodde først jeg satt fast. Jeg sveivet derfor inn og rykket til, sier Kvammen.

Men da ble det også bevegelse i andre enden. Laksen gjorde to tunge rykk, tok så to skikkelige plask før den stakk opp stryket.

– Jeg sa bare, i helv ... Jeg så jo at det var stor fisk, og ropte på kameraten min om hjelp, sier Kvammen.

Så ble det slakke i andre enden. Kvammen trodde laksen var borte, men den hadde bare tatt turen ned stryket igjen. Da han sveivet inn, var laksen fortsatt på.

Trolig hadde laksen sprengt seg på turen opp i stryket, for etter at den kom ned igjen gikk det greit å dra inn laksen.

– Kameraten min filmet kampen, og jeg måtte til slutt be ham legge fra seg kameraet og i stedet hjelpe meg med å ta tak i sporden og få fisken på land.

– Han sa bare «ja, ja, men i klare ikkje», flirer Kvammen. Laksen var nemlig så grov at det ikke holdt med to romsdalshender ...

Laksen var 128 centimeter lang og vekta stoppet på anselige 22,5 kilo, når tre hekto blod ble tatt med. Sannsynligvis veide laksen rundt 25 da den gikk på elva.

Det vanker ABU cap til første innmeldte laks.

Fisk kan meldes inn på telefon 481 41 566

Artikkeltags