Årets første ble en dobbel

Jan Erik Kleven med lakser på 10,0 og 8,2 kilo, tatt med sluk i Kiklingbrekkhølen 2. juni. (Foto: Jan Ødegård)

Jan Erik Kleven med lakser på 10,0 og 8,2 kilo, tatt med sluk i Kiklingbrekkhølen 2. juni. (Foto: Jan Ødegård)

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

For Jan Erik Kleven ble det en pangstart på årets første fisketur til Sunndal. Men det startet dårlig. Den første dagen var det så surt og kaldt at han måtte fiske med hansker.

Men fredag klarnet det opp og temperaturen steg. Elva var ideell for fiske, og det skulle ikke ta lang tid før Kleven fikk kjenning med fisk på Mettiøra. Men etter en kort kamp var det Kleven som vant duellen.

- Det er like moro hver gang, sier Kleven, som var både skjelven og nervøs da en laks tok sluken i Kiklingbrekkhølen tidlig på ettermiddagen.

- Jeg skjønte det var noe da han la seg på hornet og holdt en tommel i været på tur inn på Furu Laksvald & Campingsenter, forteller vertskap Kolbjørn Furu.

Men det var ikke en tommel Kleven holdt opp, derimot to fingre. For det ble like godt en dobbel i Kiklingbrekkhølen.

- Etter å ha fått den første på land og jeg kastet ut igjen, beit det på en til med en gang, sier en fornøyd fisker.

Begge laksene var friske og hadde noen veldige utras.

- Det var fart i dem, sier Driva-veteranen, som vet hvordan han skal kjøre laks. Han klarte å holde laksen i hølen og ikke lang tid etter lå også nummer to på land. Begge laksene ble tatt på knapt en time. Den første på 8,2 og den andre på 10,0 kilo - en holaks og en hannlaks.

Fiskesesongen er allerede berget med to lakser. Men det blir nok mer fisking før han setter kursen sørover sammen med kona Inger på onsdag.

- Men vi kommer tilbake i slutten av juni, sier Kleven, som har fisket i Driva nesten hvert år siden 1971. På campingplassen har han vogna parkert på samme plass hvert år, i enden av hekken - nær benken der en sløyer fisk. Det er greit å slippe å gå så langt...

De to første laksene skal ellers bli til lekre laksekoteletter på grillen i sommer.

Det skal ellers være tatt to lakser til i Driva det første døgnet; en på Sande og en på Sjøllandstrømmen. De to laksene til Kleven var for øvrig lusefri, og har altså stått i elva ei stund.

Artikkeltags