Hver femte laks er over ti kilo

Ole Einar Wølner med laks på 15,3 kilo, tatt med sluk på Sjøllandneset 25. juni. (Foto: Jan Ødegård)

Ole Einar Wølner med laks på 15,3 kilo, tatt med sluk på Sjøllandneset 25. juni. (Foto: Jan Ødegård)

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Storlaksåret fortsetter. Av de vel 160 laksene som er innmeldt til Aura Avis sin fiskebørs, er hver femte fisk ti kilo eller mer.

Det er innmeldt 32 lakser på ti kilo eller mer; 15 er mellom 10 og 11 kilo, fem er mellom 11 og 12, fire mellom 12 og 13, mens 13 lakser altså er over 13 kilo.

Den største på 17 kilo er tatt av Andreas Bender på Hovenøran 20. juni, mens Jan Erik Neergaard holder andreplassen med sin laks på 16,5 kilo, tatt på Sjøllandneset 14. juni.

Sist ut er Ole Einar Wølner, som sent søndag ettermiddag dro en stor laks på 15,3 kilo på Sjøllandneset. Det er den tredje største som er registrert i Driva i år. Samtidig skjøv den ut to 12-kilos fra ti på topp-lista. På børsen er det bare plass til to lakser under 13 kilo på denne lista.

Wølner forteller om en skikkelig kamp mot laksen, men at det likevel ikke tok mer enn rundt 20 minutter før den var på land.

- Jeg sto helt alene, men ropte på en som kom syklende forbi og ba ham om på varsle en fisker oppe i Sjøllandmuren. Hjelpen kom og laksen kom på land. Like etter var det mye folk her, forteller Wølner.

Han har tatt større laks før, også det på Sjøllandneset, men er likevel godt fornøyd med sunndalsturen så langt. Dette var hans sjette laks siden sesongstarten 1. juni.

Ellers mangler vi fortsatt mange innmeldinger fra de private valdene. Vi regner med at det har vært tatt bra med laks også der. Bare på Driva Lodge er det tatt bortimot 25 lakser så langt; alle er innmeldt. På børsen er det inne vel 1,2 tonn laks,. Det reelle tallet er trolig over halvannet tonn. I fjor ble totalfangsten i Driva på knappe fem tonn. Da nådde en ikke tonnet før et stykke ut i juli...

Artikkeltags