Gå til sidens hovedinnhold

Ny rekordlaks på 17 kilo tatt i Driva

Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag ble årets laks nummer 100 innmeldt til Aura Avis sin fiskebørs. Jubilanten ble en kjempe!

Tyske Andreas Bender er en beskjeden og fåmælt kar, men vi er overbevist om at det kom noen tyske gloser tirsdag formiddag etter at han tok sin største laks noen gang på Hovenøran.

Fisken tok flua rett før klokka ti på formiddagen, og holdt fiskeren på alerten helt fram til klokka elleve. Da var kampen over – i favør Bender.

Laksen, en perfekt Drivalaks på 17 kilo, er den største som er tatt i Driva så langt i år.

Mye storlaks

Det er ellers kommet inn mange store de siste dagene, og skal en inn på ti på topp, må en nå over 11 kilo; de seks største er sågar over 13 kilo.

Viggo Nerland dro en på 15,2 kilo på Sjøllandstrømmen søndag kveld, mens Erik Smiseth tok en på 14,7 kilo på andre sida av elva, på Sjøllandneset, den påfølgende dag.

Dessuten er det innmeldt tre lakser på mellom 11 og 13 kilo fra Hoel-valdet. Ole Tøfte tok to store lakser på 12 og 10,2 kilo i Tøftemuren onsdag.

Ett tonn

Selv om det ble innført tre dagers frist for rapportering av fangst før sesongstart, er det mange private vald der dette ennå ikke praktiseres.

Det betyr garantert at totalfangsten i Driva for lengst har passert tonnet.

Til Aura Avis er det per torsdag ettermidag rapportert inn 128 lakser på til sammen 950 kilo. Av disse er det bare seks sveler under tre kilo, mens 72 er storlaks - laks over sju kilo.

Det bekrefter spådommen om at 2017 ville bli storlaks-sesong. Snittvekta på 128 innmeldte lakser er så langt på vel 7,7 kilo. Vassføringa i elva er ellers fortsatt stor, og kan forbli det lenge ennå, til glede for slukfiskerne. Fluefiskerne ønsker seg nok litt mindre vann.

Kommentarer til denne saken