- Det er dette løpet jeg har trent opp mot i hele vinter, sier Harald Lund Johansen.

Fredag kveld tok 17-åringen gullet på 400 meter i Ungdomsmesterskapet i friidrett innendørs i Steinkjer.

- Dette er helt fantastisk, sier en opprømt sunndaling etter å ha tatt turen opp på pallen for å motta gullmedalje og hyllest.

- Det var et perfekt løp. Jeg følte meg kjempesterk. Det var helt nydelig å spring, pang ut av startblokka og jeg bare holdt, sier den unge sunndalingen. Han ble klokket inn på vinnertida 51,07, den raskeste tida han noen gang har løpt 400 meter på, både inne og ute. Den gamle persen innendørs var på 51,25, mens han har løpt distansen på 51,16 utendørs.

Det var god avstand ned til sølv- og bronsevinnerne. Kristian Trigueno Steen fra Larvik Turn & IF tok sølvet på 51,66, mens Peter Horvati Svoren fra Tyrving tok bronsen på 51,70.

Verdensmester Karsten Warholm fra Dimna har for øvrig mesterskapsrekorden i 17-årsklassen. I 2013, også det i Steinkjer, løp han på 49,93.

Dette var Haralds første gullmedalje i UM. Fra før har han tre bronsemedaljer, men det var på andre distanser. Dette var første gangen han hadde anledning til å løpe 400 meter i UM. Og så ble det fullklaff med en gang. Det er 400 meter han primært satser på.

I UM deltar han også på 60 meter lørdag og 200 meter søndag.

- De øvelsene ta jeg med meg siden jeg likevel er her i Steinkjer.

Trener Svein Roger Lie var blant de første gratulantene til gullgutten:

- Dette var helt rått. Vi la opp til en formtopp til denne 400-meteren og det klaffet 100 prosent, sier en fornøyd trener.

På lørdagens forsøksheat på 60 meter kom sunndalingen seint ut fra blokka, men avsluttet sterkt til tredjeplass i heatet med tida 7.50. De to beste i hvert heat gikk rett til finalen, og fikk følge av de to beste tidene. 7,50 var ti hundredeler for seint for Harald til å få løpe finale, Han har nok atskillig større sjanse på søndagens 200 meter.

To utøvere fra Tingvoll var også i ilden fredag kveld. Maya Li Grinde Reiten endte på 8. plass i tresteg i klasse 18-19 år etter et sistehopp på 9,73. Dessuten løp Lisa Wilker (J15) 60 meter hekk på 9,84. Det holdt ikke til finale. Hun hadde dagens 12. beste tid.