Fasteaksjonen 2018: Vi trenger en vanntett plan for verdens fattige

Vi er klare: Konfirmantene i Sunndal er klare til tirsdagens fasteaksjon i regi av Kirkens Nødhjelp.

Vi er klare: Konfirmantene i Sunndal er klare til tirsdagens fasteaksjon i regi av Kirkens Nødhjelp.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Tirsdag 20. mars får alle husstander i Hov, Romfo, Øksendal og Ålvundeid sokn, mulighet til å støtte Kirkens fasteaksjonen 2018.

Den årlige innsamlingen inngår som en del av fasteaksjonen, og den er en praktisk tjeneste-oppgave som er en del av konfirmasjonstiden i kirken.

Her får konfirmantene blant annet lære om årsakene til fattigdom i verden, og delta i et stort fellesskap som hvert år hjelper millioner av mennesker. Gjennom Kirkens Nødhjelps fasteaksjon bidrar de til å forandre verden og gjøre en stor forskjell for verdens fattige. Konfirmantene hjelper de som er på flukt og de som blir der de bor så de kan løfte sine lokalsamfunn ut av fattigdom.

Hovedkvarteret for aksjonen i Sunndal er Kirkekontorets anneks, som ligger i tilknytning til selve Kirkekontoret. Her sitter mange frivillige, som hvert år stiller opp og gjøre e forskjell.

Der får også konfirmantene utdelt rodekart og bøsser. I sentrum av Sunndalsøra vil det være overkommelig å gå fra hus til hus, men ute i de mer spredt bebodde kretsene, vil foreldrene være behjelpelig med å kjøre innsamlerne rundt.

– Vi håper at konfirmantene, også i år, blir tatt godt imot. Konfirmantene er flotte og unge mennesker, som ønsker å gjøre en innsats for mennesker som har det vanskelig. De fortjener derfor å bli godt tatt imot, sier Ann Lene Kleiven.

For konfirmantene er aksjonen viktig. Den er knyttet til fastetiden, samt at den har fokus på det å hjelpe mennesker i nød, å skape forandring, sammen med hverandre, for andre og for hverandre, altså å vise solidaritet og nestekjærlighet i praksis.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken