Spennende vikingdager for store og små på Leikvin

Oddrun Aarflot, Edvard Gridseth Outzen og Frank Villa gjør seg klar til vikingslag.

Oddrun Aarflot, Edvard Gridseth Outzen og Frank Villa gjør seg klar til vikingslag.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I fjor hadde vikingmarkedet på Leikvin rekord med 1.200 besøkende. Fullt så mange ser det ikke ut til å bli i år - men arrangementet har like fullt vært godt besøkt, både av vikinger og publikum.

Markedet på Leikvin i regi av Møre Frie Vikingar er det største mellom Loftoten i nord og Viken i sør, og samlet i år rundt 80 vikinger og handelsmenn fra ikke mindre enn åtte land!

Etter to vellykkede dager med skolebesøk torsdag og fredag, der elevene fikk prøve seg på å lage mat på vikingvis, var markedet åpent for publikum lørdag - og i morgen søndag.

Det ble solgt rundt 180 billetter lørdag. Det er Jarle Stavik godt fornøyd med. For alle ungene og beboere fra asylsøkermottaket gikk gratis. Samlet var det derfor nærmere 500 som var innom portene på museet lørdag. Og det til tross for at været tidlig på dagen var heller grått og trist, og skodda hang langt ned i fjellsidene.

De tilreisende vikinger var imponert over den sunndalske naturen, med Leikvin som ligger mellom to av verderns største fosser, og kommer gjerne igjen. Mange av dem har da også vært med i alle ti årene markedet har vært gjennomført.

Nå håper en at skylagert sprekker opp søndag og at publikum tar turen den siste dagen. Det er et allsidig program med gjøglershow, vikingslag og -tevling, foredrag, gravfeltsvandring og salg fra bodene. Her er det også mulig å kjøpe søndagsmiddagen, kaffe og kaker.

Se bildeserie: Vikingmarked på Leikvin

Artikkeltags