Storvik etablerer seg i Mosjøen med nytt industribygg

F.v Stein Kjartan Vik (Storvik), Vidar Sæter (Jon L. Sæter), Dag Sverre Sæsbøe (Storvik), Nils E. Sande (Storvik) og Nils L. Sande (Storvik).

F.v Stein Kjartan Vik (Storvik), Vidar Sæter (Jon L. Sæter), Dag Sverre Sæsbøe (Storvik), Nils E. Sande (Storvik) og Nils L. Sande (Storvik).

– Beslutningen om at Storvik ønsker en sterk tilstedeværelse på Helgeland, med en fast lokasjon i Mosjøen, ble fattet tidligere i år. Dette er en stor dag for Storvik og de ansatte i Mosjøen.

DEL

Det sier konsernleder i Storvik Gruppen Stein Kjartan Vik, som gleder seg over de mulighetene det gir med eget industribygg i Mosjøen.

I konkurranse med lokale aktører i Mosjøen var det sunndalsbedriften Jon L. Sæter som vant anbudskonkurransen og leverte det beste tilbudet for oppføring av nytt industribygg på Baustein Næringsområde i Mosjøen. Jon L. Sæter har tidligere oppført et liknende bygg for Storvik på Sunndalsøra.

– Vi er avhengige av en god leverandør på bygningsmasse for vi skal kunne utvikle bedriften og fortsette vår vekst også andre steder i Norge, sier styreleder Nils Sande.

Vidar Sæter, daglig leder i Jon L. Sæter er glad for tilliten fra Storvik og ser for seg et mulig forretningsområde for oppføring av nye industribygg.

Det nye bygget overleveres innen utgangen av juni 2020 og får en grunnflate på 45 x 18 meter.

– Bygget vil gi oss de nødvendige fasiliteter for å håndtere dagens kontrakter, samtidig som vi har god plass til flere oppdrag. Vi gleder oss til bygget er på plass og vi kan fokuserer på vekst og utvikling i regionen sier adm. dir i Storvik AS, Dag Sverre Sæsbøe.

Muligheter i Mosjøen og i regionen på Helgeland

Helgeland er et spennende område med mange muligheter for en bedrift som Storvik.

– Vi har utført oppdrag rettet mot Alcoa siden 70-tallet. Og ser også mange andre muligheter i helgelandsregionen. Etablering lokalt er viktig for både oss og kundene og gir oss bedre muligheter til å ligge tett på og samarbeide med kundene om forbedringer og løsninger. Storvik er en ledende mekanisk teknologibedrift til den globale aluminiumsindustrien. Som en del av vår etablering i Mosjøen ser vi for oss å styrke og utvikle samarbeidet med prosessindustrien, eksempelvis gjennom å utvikle maskiner og automatiserte prosesser. Storvik er allerede godt i gang med dette og har utviklet en automatisert løsning for reparasjon av anodeåk, sier Sæsbøe.

Kompetansemiljø

Storvik starter nå arbeidet med å etablere et kompetansemiljø for prosessindustrien i Mosjøen. På kort og lang sikt vil bli behov for mekaniske operatører innen CNC, plate/sveis og industrimekanikere, samtidig ønsker bedriften å styrke seg med personell innen mekaniske og elektro/automasjonsfag. Planen er å starte rekrutteringsprosessen like over nyttår, og vil da i første omgang være ute etter fagpersonell innen plate/sveis og industrimekanikere.

Artikkeltags