Arbeidet med å sikre Gråura startet onsdag: Bilister må regne med ventetid

Sikres: Gråura i Sunndal blir tryggere.

Sikres: Gråura i Sunndal blir tryggere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Arbeidet med å skredsikre Gråura startet onsdag, og bilister må regne med ventetid på 20 minutter.

DEL

Statens vegvesen har inngått kontrakt med Mesta AS om sikring av flere fjellskjæringer ved rv. 70 i Gråura mellom Sunndal og Oppdal. Prosjektet har en kostnad på ni millioner kroner eks. mva.

Arbeidet startet onsdag, og bilister må regne med opp mot 20 minutters ventetid mellom klokken 07 og 19 alle dager. Unntaket er fra 17.–23. juli, når entreprenøren skal ha ferie. Denne uka blir det fri ferdsel.

– De starter med å rydde skog og renske løst fjell. Dette vil falle ned på vegen og det er derfor helt nødvendig at vegen er stengt når det skjer. Med åpning for trafikk hvert 20. minutt, vil entreprenøren kunne jobbe sikkert og effektivt samtidig som at ulempene for trafikantene ikke blir for store, sier byggeleder Andreas Eidem i Statens vegvesen i en pressemelding.

Det er i hovedsak to områder som skal sikres. I bunnen av Gråura skal fjellskjæringa ryddes, renskes og sikres ytterligere. Like innenfor fylkesgrensa til Trøndelag er det isen det skal sikres mot. Her skal det opp mer sikring mot nedfall av is.

Til høsten skal det monteres fanggjerder og isnett. Dette krever tungt utstyr og det er ikke plass på vegen for trafikk samtidig. Det gjør det nødvendig å stenge rv. 70 mellom Gjøra og Lønset noen netter fra klokka 00-06 med gjennomslipp av trafikk klokka 03. Dette blir skiltet og annonsert i god tid, ifølge Statens vegvesen.

Sikringsarbeidet i Gråura skal være ferdig i løpet av oktober.

Artikkeltags