Skiheisen holder (trolig) åpent i hele vinterferieuka

Vinterferie: Slik håper en vinterferien blir i Børsetlia, med sol og fine forhold.Arkiv: Øyvind Vadla

Vinterferie: Slik håper en vinterferien blir i Børsetlia, med sol og fine forhold.Arkiv: Øyvind Vadla

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Det ser litt dårlig ut nå, men vi satser på at skiheisen kjører i hele vinterferien, sier Henrik Børset.

– I øyeblikket mangler vi dugnadsfolk, og det er ikke hundre prosent sikkert at alt vil være på plass, men det bruker å ordne seg. Det gjør det hvert år, sier han.

Derfor går han ut fra at det blir kjøring begge helgene og alle dagene imellom.


Drives på dugnad


Skiheisen i Børsetlia drives på dugnadsbasis, og en er avhengig av at folk melder seg til tjeneste.

– Egentlig er det nok folk, men vi trenger folk som kan ta spesielle jobber som krever opplæring, først og fremst en som kan være ansvarlig for driften.

– Og en som kan med heisen i tillegg til en som kan med kassa. Vi må rekruttere flere faste som får opplæring, sier Børset, og legger til:

–Vi har flere ivrige pensjonister her som var med og drev heisen på 90-tallet. Vi skulle hatt flere som dem. Kanskje er det noen som kan bruke litt av fritida si i skiheisen utover vinteren.


Åpent hver helg


I år har heisen vært åpen hver helg – lørdag og søndag. I tillegg har det vært kveldskjøring hver onsdag. De fire første kveldskjøringene har gitt et snitt på 1.000 personturer.

Bare en kveldskjøring har en vurdert å stenge på grunn av mildvær, men det ordnet seg med kaldere vær.

Vinteren har vært stabil og kald siden tidlig i januar, og det går mot en god driftssesong. En har for lengst passert de dårlige fjorårstallene.

– Vi har hatt bra besøk, men det er plass til flere, spesielt i helgene. Vi blir aldri helt fornøyd, sier Børset.

Og enda gjenstår altså vinterferieuka og påska. Det er grunn til å være optimist, ettersom påska kommer tidlig i år – allerede siste uka i mars. Det er seks år til neste gang påska faller så tidlig.


Kan konkurrere


Mange sunndalinger reiser til Oppdal for å renne i alpinanleggene. Sunndal alpinsenter kan konkurrere på de fleste områdene, med godt preparerte løyper.

– Dessuten er vi langt billigere, drar du til Oppdal med familien renner tusenlappene fort. Og så er det køfritt her, sier Børset, som skryter av Asbjørn Gjøvik for jobben han legger.

– Han gjør en kjempejobb med tråkkemaskina og freser opp løypene foran hver åpningsdag. Han henter snø rundt bjørkeleggene og samler opp i lager, til bruk når det trengs, sier Børset.

Det kom for øvrig fem centimeter nysnø i lia natt til tirsdag, men dessverre – den blåste bort utover dagen. Nå håper en på mer påfylling av «fersk snø» i bakken. Den kan komme fredag. Da løyer vinden og det meldes bra vær hele vinterferieuka.


StikkUT Ski-turer


Ellers vil en til neste vinter også etablere poster til Stikk UT Ski både på Stortuva og Tempelet.

– Det ber egentlig bare tull at vi ikke har gjort dette før. Vi tråkker opp løypene til de to populære turmålene hver helg likevel, sier Børset.

Begge turer er ifølge Børset «handterbar» for alle, selv om det er ei mil inn til Stortuva. Men det er lettgått terreng med slak oppoverbakke det meste av turen. Belønningen er en herlig tur tilbake ...


Artikkeltags