– Blindsonen overrasker alltid elevene og ikke sjelden også lærerne

Torstein Ottem og Heidi Rudaa i Norges Lastebileier-Forbund demonstrerer blindsonen for elevene ved Sande skole.

Torstein Ottem og Heidi Rudaa i Norges Lastebileier-Forbund demonstrerer blindsonen for elevene ved Sande skole. Foto:

Norges Lastebileier-Forbund besøkte fredag tre sunndalsskoler for å lære barna om trafikksikkerhet og hvordan de skal forholde seg til store lastebiler når de ferdes i trafikken.

DEL

Fredag 1. november var Norges Lastebileier-Forbund (NLF) på besøk ved tre barneskoler i Sunndal. Elevene ved skolene Ålvundfjord, Sande og Løykja var med på undervisningsopplegget «Venner på veien» med nestleder Torstein Ottem og rådgiver Heidi Rudaa i NLF Møre og Romsdal.

«Venner på veien» er et trafikksikkerhetstiltak med viktig informasjon til både elever og lærere.

– Med «Venner på veien» ønsker NLF å møte de yngste som ferdes langs veiene våre. Kampanjen retter seg mot barn i 1. og 2. klassetrinn på barneskolen. Målet er å lære barna mer om hvordan de skal forholde seg til store lastebiler i trafikken, skriver Torstein Ottem i en pressemelding.

Blindsonen

Undervisningen foregår i to deler: I klasserommet får barna en innføring i hvorfor lastebilen er nødvendig for at et moderne samfunn skal fungere. Barna får også vite litt om trafikkregler og hvordan de skal oppføre seg i trafikken.

Ifølge Ottem er det spesielt viktig er det at barna får kjennskap til «blindsoner» rundt en lastebil.

– Ute i skolegården viser vi blindsoner i praksis, og alle barna får se dette selv når de får sitte i førerstolen på lastebilen som vi har med til skolen. På denne måten blir alle barna klar over hvilke områder rundt lastebilen som er «farlige», opplyser nestlederen i NLF Møre og Romsdal.

Får seg en overraskelse

De fleste blir overrasket over hvor langt fra lastebilen de må stå for at sjåføren skal se dem.

– Dette overrasker alltid elevene og ikke sjelden også lærerne. De fleste er sikker på at sjåføren ser alt siden han eller hun sitter så høyt oppe, skriver Ottem i pressemeldingen.

Flere skoler vil få besøk av NLF 15. november.

Løykja-elevene lærer om farlige soner rundt lastebilen.

Løykja-elevene lærer om farlige soner rundt lastebilen. Foto:

Artikkeltags