Mestring i Sunndal: – Når Arman klarte å snu er det håp for alle

Inviterer: Anne Berit Vullum (t.v.), Lina Engelsrud (konferansier), Anne Kari Grimstad og Jorunn Fjærli ønsker alle velkommen til foredrag.

Inviterer: Anne Berit Vullum (t.v.), Lina Engelsrud (konferansier), Anne Kari Grimstad og Jorunn Fjærli ønsker alle velkommen til foredrag.

Tirsdag 22. oktober kommer et viktig foredrag i Hovshall i Sunndal kulturhus om veien fra rus og kriminalitet til mestring og fullt arbeid. Arman Vestad holder også kurs om økonomisk mestring.

DEL

Det er NAV, pleie- og omsorgstjenesten og kulturtjenesten i Sunndal kommune som på tirsdag kveld 22. oktober arrangere et åpent foredrag med Arman Vestad som han har kalt «Tøff som naken». Hovedbudskapet er at det går an å snu en vanskelig livssituasjon til mestring, selv når utgangspunktet er som vanskeligst.

Arman Vestad var selv langt nede som yrkeskriminell, og har tatt overdose sju dager på rad. Dette foredraget handler om veien tilbake, og hvor lite som noen ganger skal til om det er det rette.

– Når Arman klarte å snu er det håp for alle folk, heter det i presentasjonen av ham.

Leder i NAV, Anne Kari Grimstad, forteller at foredraget er aktuelt for ungdom, foreldre og besteforeldre, enten man sliter litt med psykisk helse og økonomi, eller har alt på stell. Foredraget er tjenestenes svar på utfordringene som kom fram temakvelden Ung i Sunndal 2019. Det er gratis.

– Det er med bakgrunn i rus- og psykiatriplana at foredraget er et tiltak i det forebyggende arbeidet vårt. Vi håper at salen fylles opp av folk som ønsker å høre om dette, sier Grimstad.

Lina Engelsrud er konferansier, og etter foredraget vil det være en samtale med Vestad på scenen.

– Dette er en stemme som kan nå fram til gutter. De topper en del statistikker, og da er det godt å høre om veiene ut, sier Engelsrud.

I samtalen etter foredraget vil de ta tak i noe av det som blir sagt under foredraget, og utdype dette mer.

Fore­drag: Ar­man Ve­stad kom­mer til Sunn­dal for å hol­de fore­drag og kurs.Foto: The­re­se Alice San­ne

Fore­drag: Ar­man Ve­stad kom­mer til Sunn­dal for å hol­de fore­drag og kurs.Foto: The­re­se Alice San­ne

Kurs

Arman Vestad vil også holde et todagers kurs i personlig økonomi. Det skjer tirsdag og onsdag. Det er blant annet ideelt for ungdommer som vil lære å håndtere egen økonomi.

– Økonomi er en viktig del av livet, og om man har stor gjeld og dårlig råd så overskygger det ofte alt annet i livet. Vestad er flink til å formidle sin innsikt om dette, og har laget et system som er konkret og brukelig, sier Jorunn Fjærli ved NAV Sunndal.

Kurset i personlig økonomi er åpent for alle, men krever påmelding

– Den som er interessert melde seg på til meg på 482 20 439, sier NAV-leder Grimstad.


Artikkeltags