Ungdomssenteret må kutte i åpningstidene

Avdelingsleder for ungdom i Sunndal kommune, Kjersti Ramsøy-Halle.

Avdelingsleder for ungdom i Sunndal kommune, Kjersti Ramsøy-Halle. Foto:

På grunn av utfordringer knyttet til bemanning og turnus, må Sunndal ungdomssenter kutte ned på åpningstidene.

DEL

Sunndal ungdomssenter ser seg nødt til å holde stengt fredager i oddetallsuker. Dette på grunn av utfordringer knyttet til bemanning og turnus. Åpningstidene framover vil dermed være mandag, onsdag og annenhver fredag.

Det skriver Kjersti Ramsøy-Halle, avdelingsleder ungdom i Sunndal kommune, i en pressemelding.

– I flere år har vi slitt med å få stabilitet knyttet til fredagsvaktene på ungdomssenteret. Vi blir ikke attraktive for vikarer dersom vi kun kan tilby 4,5 time annenhver eller hver fredags kveld, sier Ramsøy-Halle i pressemeldingen.

Ikke attraktivt

Tidligere har dette vært løst med at hun selv har gått inn på vakt annenhver fredag i tillegg til sporadiske vikarer.

– Men så fort vikarene får andre jobber, slutter de hos oss, noe som er forståelig. Vi har også forsøkt å samarbeide med både svømmehallen og kulturhuset. Altså å øke stillingsprosenten til allerede deltidsansatte, men igjen er det vi på ungdomssenteret som er «taperen» da vi ikke kan tilby full arbeidsdag. Ansatte vil heller jobbe fra klokken 15.00–23.00 enn 18.00–22.45, sier Ramsøy-Halle.

I fjor hadde var det på de travleste kveldene over 70 ungdommer innom ungdomssenteret, opplyser hun.

– Når vi i tillegg da vet at det er 15–25 ungdommer som henger i og rundt kulturhuset, ser vi at det ikke er nok med to voksne på jobb. Ungdommer i tre etasjer, uteareal samt Øratorget/kulturhuset, det er et ganske stort areal fordelt på to voksne.

Prioriterer trygghet

For å løse problemet kjører ungdomssenteret nå de to ansatte de har inn på samme fredag. Avdelingsleder ungdom går på som den tredje voksne i perioder der det er ekstra hektisk. Dette medfører at ungdomssenteret må holdes stengt annenhver fredag.

– Dette er ikke en ønsket situasjon for kulturtjenesten, men vi har diskutert saken flere ganger og ser ikke andre løsninger. Det skal være like trygt å gå på Sunndal ungdomssenter, som det skal være å gå inn dørene i barnehagen eller på skolen, sier Ramsøy-Halle i pressemeldingen.

Artikkeltags