Vil innføre obligatorisk vaksinering av helsepersonell i Sunndal: – Er ingen privatsak

Stig Rune Andreassen (Frp).

Stig Rune Andreassen (Frp).

Artikkelen er over 1 år gammel

Stig Rune Andreassen (Frp) spør om kommunedirektøren ønsker å innføre obligatorisk vaksinering for alt helsepersonell som har kontakt med pasienter og brukere.

DEL

Stig Rune Andreassen (Frp) har meldt følgende spørsmål til kommunedirektøren til neste spørrehalvtime i kommunestyret:

1. Har alt helsepersonell som har kontakt med pasienter/brukere MMR-vaksinen?

2. Om svaret på spørsmål en er nei; vil kommunedirektøren sørge for at alt helsepersonell ansatt i Sunndal kommune vaksineres umiddelbart?

3. Ønsker kommunedirektøren å innføre obligatorisk vaksinering for alt helsepersonell som har kontakt med pasienter/brukere?

Nylig ble ett meslingutbrudd oppdaget hos en ansatt ved legevakten i Oslo. Syke personer med nedsatt immunforsvar kan potensielt ha blitt smittet på legevakten i opp til 14 dager før meslinger ble påvist.

Norske barn vaksineres ikke mot meslinger før de er 15 måneder gamle.

Om helsepersonell ikke er vaksinert, er det ingen privatsak. Det er et potensielt dødelig problem for spedbarn og andre utsatte grupper i kommunen vår. Ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon fikk over 82.000 personer i Europa meslinger i fjor, tre ganger så mange som året før. Vaksinemotstand er økende, og WHO har trukket frem vaksinemotstand som en av de ti største truslene mot global helse.

Fremskrittspartiet er tydelige på at kommunestyret kan ikke løse dette problemet alene, men mener vi må ta vår del av ansvaret gjennom å sørge for at våre ansatte helsepersonell er vaksinert.

Jeg mener obligatorisk vaksinering av helsepersonell er ett viktig bidrag for å unngå at innbyggerne i vår kommune smittes av meslinger eller andre potensielt dødelige sykdommer.

Artikkeltags