Ringte med klokka for Surnadal Sparebank på børsen

OSLO  20180406.
Banksjef i Surnadal Sparebank, Allan Troelsen, ringer med åpningsbjella på Oslo Børs. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

OSLO 20180406. Banksjef i Surnadal Sparebank, Allan Troelsen, ringer med åpningsbjella på Oslo Børs. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Surnadal Sparebank ble fredag 6. april notert på Oslo Børs sin Merkur Market. Som en følge av det fikk ledelsen i banken æren av å åpne Oslo Børs den dagen.

DEL

- Jubileumsåret 2017 ble et meget godt år for Surnadal Sparebank. Vi oppnådde tidenes beste resultat for 6. året på rad og hadde tidenes største vekst i 2017.

Noe av grunnen til at vi opplever stor vekst og økning i antall kunder er nok blant annet et resultat av at våre kunder er svært godt fornøyd med banken. Vi har aldri hatt bedre resultater i våre årlige kundetilfredshetsundersøkelser enn vi fikk i 2017, sier administrerende banksjef Allan Troelsen.

Stor vekst

Stor vekst sammen med økte krav til egenkapital i banker har bidratt til at Surnadal Sparebank for første gang hentet inn egenkapital fra private i 2016. I 2018 ble det behov for ytterligere egenkapital. Emisjonen i 2018 ble gjennomført med stor overtegning og det viste seg at det var ønske om å bidra med mer kapital enn det banken trengte.

Surnadal Sparebank har til sammen hentet inn 131 millioner kroner fra private eiere, som med det totalt eier 22 % av banken. Resten av banken er eiet av bankens eget grunnfond.

Drøye 450 personer og bedrifter har valgt å bli eiere i banken.

Markedsplass

- Noteringen på Oslo Børs sin Merkur Market fører til at det blir enklere for nye eiere å kjøpe egenkapitalbevis og for eksisterende eiere å kjøpe flere eller selge egenkapitalbevis i banken. Merkur Market fungerer som en markedsplass der kjøper og selger blir enige om en pris og gjennomfører en handel.

Dette gir også eierne god innsikt i interessen for og verdiutviklingen av egenkapitalbevisene. Man finner frem ved å gå på Oslo Børs sine nettsider, eller andre nettsider med børsinformasjon, og søke opp Surnadal Sparebank», forklarer administrativ leder Karina Wigum.

Vi har etter hvert blitt godt kjent med Oslo Børs, etter at vi også hadde selveste børsdirektøren Bente Landsnes på besøk i Surnadal i to dager i forbindelse med Næringslivsdagen vår i februar i år, avslutter Troelsen.

Surnadal Sparebank oppnådde et resultat før skatt på 55,7 MNOK i 2017 mot 44,3 MNOK i 2016. Dette resultatet førte til at de som var eiere ved årsskiftet fikk utbetalt utbytte som tilsvarer en årlig avkastning på 9,5 %


Fakta om Surnadal Sparebank:

- Etablert i 1842

- 40 medarbeidere

- Nærmere 15.000 kunder

- Forretningskapital på 6,8 milliarder kroner

- Hovedkontor i Surnadal og kontorer i Kristiansund og Trondheim

- Medeier av Eika Gruppen AS og medlem i Eika Alliansen.


Fakta om Eika Alliansen:

- Eika Gruppen AS er finanskonsernet i alliansen

- 69 lokale sparebanker

- Norges 3. største finansgruppering

- 1 million kunder

- 400 kontorer

- 3500 ansatte

Artikkeltags