70 sauer døde etter flommen i Surnadal

Sauer reddes ut av elva Surna i Møre og Romsdal som har gått over sine bredder. 70 sauer ble tatt av vannet, også kyr skal være tatt. Foto: Tor Helge Solli /Tidens Krav / NTB scanpix

Sauer reddes ut av elva Surna i Møre og Romsdal som har gått over sine bredder. 70 sauer ble tatt av vannet, også kyr skal være tatt. Foto: Tor Helge Solli /Tidens Krav / NTB scanpix Foto:

Av

Tallet på døde sauer og lam etter flommen i Surnadal er nedjustert til 70. Det er fremdeles uklart hvor mange storfe som ble tatt av flommen.

DEL

Mandag gikk elva Surna i Surnadal over sine bredder, og vannmassene tok med seg det man først antok var rundt 100 sauer og flere titalls kyr.

I ettertid har lokalbefolkning, Røde Kors og bønder lett etter de døde dyrene, og opptellingen viser at det totalt er snakk om 70 lam ogsauer som har mistet livet, skriver Nationen.

Da leteaksjonen etter de døde dyrene startet tirsdag morgen, var det 35 personer som deltok, i tillegg til Røde Kors.

Det er fremdeles uklart hvor mange kyr som ble tatt av vannmassene, men det er sikkert at det er langt færre enn 50 som først var anslått. Det er også funnet en del død hjort ute i vannet.

I Surnadal ble det i helgen satt ny nedbørrekord med 67,7 millimeter på ett døgn.

(©NTB)

Artikkeltags