Tok til orde for kraftkamp på SV-landsmøtet

Line Karin Smisetfoss fra Sunndal SV talte under SV sitt landsmøte.

Line Karin Smisetfoss fra Sunndal SV talte under SV sitt landsmøte.

Artikkelen er over 1 år gammel

Line Karin Smisetfoss tok opp den grønne aluminiumsproduksjonen i Sunndal da hun talte på SV sitt landsmøte i helgen.

DEL

Line Karin Smisetfoss fra Sunndal SV deltar på sitt første landsmøte i partiet i helga. Fredag satte hun Sunndal på kartet ved å snakke om aluminiums- og kraftproduksjon i sitt innlegg.

Hun fortalte om forurensningen fra Hydros aluminiumsverk som inntil for noen tiår siden skapte store utfordringer i Sunndal.

– Men takket være kloke politikere, og en sterk arbeiderbevegelse som krevde en endring, har vi den dalen vi har i dag. Samen greide vi å forvalte den ressursen som lå i industrien gjennom strenge utslippsrestriksjoner. Aluminiumsproduksjonen har blitt så grønn som det er mulig å få den, fastslo hun.

Kraftkamp

Sunndalingen påpekte at Norge er blant de beste i verden til å begrense CO2-utslipp fra produksjonen. Aluminiumsproduksjonen er grønn, sa Smisetfoss, fordi verket har tilgang på kraft til overkommelige priser.

– Derfor kjemper vi en kraftkamp. Vi vil ha offentlig eierskap til krafta vår. Derfor kjempet sunndalssamfunnet for at vi ikke skulle vedta Acer. Og derfor kjemper vi mot at vi skal få enda flere kabler til å skipe ut strømmen vår, sa hun i innlegget.

Bekymret

– Norges industrieventyr trenger ikke å stoppe i oljen, men om vi går gjennom med kraftkabelutviklingen, om vi gir fra oss eierskapet, om vi ikke klarer å snu nå og arbeide mot nye konsesjoner i 2023 er jeg redd vi kan si farvel til den grønne industrinasjonen Norge, sa Smisetfoss.

Artikkeltags