Sykehuset på Hjelset er ute på anbud. Budsjettpris: 2,1 milliarder kroner

Fellessykehuset på Hjelset er nå ute på anbud.

Fellessykehuset på Hjelset er nå ute på anbud.

Artikkelen er over 1 år gammel

SNR-prosjektet søker etter en totalentreprenør som skal bidra i videreutviklingen og realiseringen av SNR.

DEL

Byggingen av fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal på Hjelset er nå ute på anbud. Konkurransen er en totalentreprise med samhandling, og budsjettprisen er 2,1 milliarder kroner.

Prosjektet søker etter en totalentreprenør som skal bidra i videreutviklingen og realiseringen av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR). Frist for prekvalifisering er 11. juni, og inntil fem entreprenører vil bli invitert til å levere tilbud innen fristen 12. juli, opplyser Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

– Vi søker en leverandør med solid utviklings- og samhandlingskompetanse og som har en klar plan for hvordan prosjektet skal gjennomføres. Basert på tilbakemeldinger frå dialogmøte med entreprenørene, er vi optimistiske og tror at flere er interessert i oppdraget, sier prosjektdirektør for SNR, Knut Ragnar Heimdal, i pressemeldingen.

Kontraktsignering i høst

I tillegg til akuttsykehuset på Hjelset vil SNR bestå av eit distriktsmedisinsk senter i Kristiansund. Fellessykehuset på Hjelset er beregnet til om lag 55.000 mi bruttoareal og blir et komplett somatisk akuttsykehus inkludert psykisk helsevern.

– Målet er å inngå kontrakt med en entreprenør i haust. Deretter starter vi en viktig samhandlingsfase som skal sikre en forsvarlig økonomisk gjennomføring av prosjektet, sier Heimdal.

Full drift i 2024

Sentrale oppgaver i samhandlingsfasen blir å gjøre kostnadsreduserende tiltak, men uten å endre funksjoner og kapasitet som er vedtatt i forprosjektet. Planen er å kunne starte byggingen av nytt akuttsykehus i 2020 og ha full drift fra 1. mai 2024, ifølge pressemeldingen.

Artikkeltags