Tidens Krav kutter TV og radio

TK-redaktør Tore Dyrnes mmed dårlig nytt til de ansatte.

TK-redaktør Tore Dyrnes mmed dårlig nytt til de ansatte.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- Ikke i tråd med kjernevirksomheten.

DEL

Amedia-konsernet, som eier Tidens Krav, har bedt avisa avvikle driften av TV og radio. De ansatte i Tidens Krav ble informert om dette i et allmøte på torsdag 27. august.

Ledelsen i Tidens Krav skal legge fram en sak for styret, som har møte den 15. september.

Det er tk.no som melder dette.

- TKTV og Radio Kristiansund har vært en løpende diskusjon i styret siden 2012. Det konsernet sier er at vi skal fokusere på kjernevirksomhetene våre; papir og nett. Dette gjelder hele konsernet, derfor har vi fått beskjed om å avvikle TV og radio, sier redaktør i Tidens Krav, Tore Dyrnes.

Detaljene rundt avviklingen kommer til å bli klarere etter at styret i Tidens Krav har behandlet saken den 15. september. Men TV- og radiosendingene blir tatt av luften i løpet av 2015.

Det er knyttet fire årsverk til TKTV, og 3,2 årsverk til Radio Kristiansund. Beslutningen kommer til å ha konsekvenser for disse arbeidsplassene, men det er ikke kjent i hvor stor grad.

Tore Dyrnes sier at avisas annonseinntekter svikter i konkurranse med Facebook, Google og Youtube, i likhet med andre aktører i bransjen.

- Trafikken på nett har økt i større grad enn vi ventet, men vi taper penger på annonser. For framtida er brukerinntektene nøkkel, og vi kommer til å plusse flere saker framover slik at abonnentene får verdi for det de betaler.

Dyrnes mottok beskjeden fra konsernet i et møte i Oslo nylig.

- Selv om alle detaljene ikke er klare mener jeg at det er riktig å informere de ansatte om dette så tidlig som mulig, sier Dyrnes.

- Leit

Redaktør for TKTV, Svein Junge, sier at dette ikke er uvventet, men trist.

- Dette er trist for TK og Nordmøre. Det er trist at mediebedriften mister både TV og radio. Det blir et langt fattigere tilbud for brukerne våre. Det er også leit at avgjørelsen er tatt før styret i Tidens Krav har behandlet dette, sier Junge.

- Folk er rett og slett lei seg i dag, og det er en tung dag på huset for alle, sier klubbleder Hilde-Christine Brevik.

- De tillitsvalgte fikk vite om at det var et møte i Oslo, og at dette var temaet som ble tatt opp, sier Brevik.

Artikkeltags