Til topps med kirka

SPENNENDE: Sokneprest Cathrine Grutle (t.v.) og trosopplærer Synnøve Sæbø lyser vei med refleksengler.

SPENNENDE: Sokneprest Cathrine Grutle (t.v.) og trosopplærer Synnøve Sæbø lyser vei med refleksengler. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Eller er det til topps i kirka? Spennende kan det i alle fall bli, når en kan klatre opp i klokketårnet under Lys Våken første adventshelga.

DEL

Lørdag og søndag 1.-2. desember inviterer sokneprest Cathrine Grutle og trosopplærer Synnøve Sæbø femte- og sjetteklassingene i kommunen til overnatting på Tingvoll menighetshus.

Basen blir der, men det blir tur til middelalderkirka hvor en kan utforske kirka med dens ganger i veggene og høye tårn. Slett ikke alle som får lære en av Norges mest spesielle kirker å kjenne.

– Men de skal også få lære om tro i praksis. Å gjøre tro, sier Grutle.

At to årskull er med, gjør at ungene i Tingvoll kan bli kjent med begge kirkene. I år Tingvoll, neste år Straumsnes.

Sanger og salmer skal synges, små kunstprosjekter lages, det blir tenning av lys og mer til. Det skal det være gøy å være på Lys Våken.

Folkekirken

Om det er et kirkelig arrangement, ekskluderer de ingen.

– Om en er medlem av kirka eller ikke, døpt eller er muslim, så skal ingen falle utenfor, sier Sæbø.

De poengterer at dette er noe hyggelig alle kan være med på. Tilhørighet kan en ha uansett, og bli kjent med andre fra kommunen.

Litt av hvert

Opplegget starter klokken tre på lørdag ettermiddag. Da skal en bli kjent med hverandre, spise god mat, ha forskjellige aktiviteter og lage gudstjeneste. Søndag er det å spise frokost sammen og øve før familiegudstjenesten.

Kirkens folk minner om sovepose, liggeunderlag, tannbørste, pysj og varme uteklær og lommelykt.

Mange ledere

Voksne er med og det er to nattevakter våken til enhver tid.

– Dette er et ganske stort arrangement med mange som hjelper til. En god del er unge ledere fra ungdomsskole og oppover, sier Grutle.

Dette er i alle fall niende året med Lys Våken. Hvilket vil si at de unge lederne selv har vært med på opplegget. Sæbø og Grutle sier ungdomslederne er veldig gira på å formidle den gode opplevelsen videre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken