Eks-fylkesmann ny styreleder i «Giftfritt Nesset»

Lodve Solholm. Foto: Vidar Myklebust.

Lodve Solholm. Foto: Vidar Myklebust.

Lodve Solholm fra Ålesund tar over etter Kristin Sørheim som styreleder i «Jeg velger meg et giftfritt Nesset». Sørheim blir nestleder.

DEL

Den tidligere stortingspolitikeren Lodve Solholm (70), som var fylkesmann i Møre og Romsdal inntil han gikk av med pensjon i fjor, er valgt til ny styreleder i organisasjonen «Jeg velger meg et giftfritt Nesset».

Dette melder organisasjonen i en pressemelding etter at det nylig ble avholdt årsmøte.

Tidligere leder Kristin Sørheim blir ny nestleder. Det vervet overtar hun etter Stig O. Jacobsen, som fortsetter som ordinært styremedlem.

Nørsett ut av styret

Tingvoll-ordfører Milly Bente Nørsett er ikke lenger med i styret. Varaordfører Peder Hanem Aasprang er ett av de nye styremedlemmene. Inn i styret kommer også kristiansunderen Per Sefland, tidligere leder for Politiets Sikkerhetstjeneste og sysselmann på Svalbard.

Organisasjonen «Jeg velger meg et giftfritt Nesset» ble stiftet i 2017 og er en tverrpolitisk grasrotorganisasjon med primært geografisk nedslagsfelt for innbyggerne i Nesset, Sunndal, Tingvoll, Gjemnes, Kristiansund og Averøy, samt kommunene Molde og Midsund ut fra den forestående kommunesammenslåingen. Organisasjonens formål er å stoppe planene for etablering av deponi for uorganisk farlig avfall på Raudsand. Samtidig har organisasjonen fokus på opprydding etter tidligere drift.

På årsmøtet vedtok organisasjonen også en uttalelse hvor de ber om at statens pågående salg av landarealer på Raudsand stoppes.

Artikkeltags