Spiller opp mot deponiplanene på Raudsand

Per Aarsund og Øystein Sandbukt (t.h.) har delt scene  også tidligere, her på Leite.

Per Aarsund og Øystein Sandbukt (t.h.) har delt scene også tidligere, her på Leite. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Lørdag er det dugnadskonsert mot deponi på Raudsand. Initiativtakerne Vanessa Hagen og Hanne Iren Dahlen har samlet et lite knippe artister til konserten på Sellanrå, Tingvoll.

- Solveig Bergslid, Øystein Sandbukt med Sunndal Spelemannslag, Per Aarsund, John Kinn og Kyrre Slind vil sammen med oss rope «Jeg velger meg et giftfritt Nesset», skriver aksjonsgruppen i en melding til Aura Avis.

På Sellanrå åpnes dørene klokken 16.30 lørdag, og foruten konserten blir det en appell fra Kristin Sørheim, leder i organisasjonen "Jeg velger meg et giftfritt Nesset".

Deres mål er å stoppe planene for etablering av deponi for farlig uorganisk avfall på Raudsand. I tillegg er det planer om ytterligere utvidelse av dagens drift, som organisasjonen mener også må stanses.

Etter konserten blir det fakkeltog ned til Gunnars plass ved Tingvoll fjordhotell. Her blir det en sluttappell.

- Vi har vært så heldig å få Tingvoll sport til å selge fakler. Så løp og kjøp, og vær med og vis engasjement i deponisaken, oppfordrer Dahlen.

Oppropet om å bry seg, er fordi mange er bekymret for et giftdeponi på Raudsand. Aksjonsgruppen har tidligere pekt på, at med dette arrangementet får både folk langs Tingvollfjorden, og andre, en mulighet til å være med og vise at man bryr seg om naturen, miljøet og omdømmet.

Les også: Fakkeltog og konsert mot deponiet

Artikkeltags