Det er det rene raidet i ytre deler av Tingvoll, og lokalt politi har nå dusinet av hytteinnbrudd å hanskes med. Sist uke ble det meldt seks innbrudd i hytter i Straumsnes. Dermed har tallet på innbrudd kommet opp i tolv siden slutten av august i fjor.

Politibetjent Gunnar G. Hagen ved Tingvoll lensmannskontor ber publikum ta kontakt om de har opplysninger som kan settes i forbindelse med innbruddene.

– Vi har tolv hytteinnbrudd i et relativt begrenset område mellom Kvisvik og Grimstadhøgda. Modus er det samme med knust vindu og relativt lite med verdier tatt, sier Hagen.

Først var det tre innbruddsrunder fra august og utover, med to og to hytter innenfor samme tidsrom i løpet av høsten. Så sist uke hele seks innbrudd hvorav fem av dem var i Kvisvik hyttefelt. Dette er innbrudd meldt til politiet og som etterforskes. Det kan være flere som har hatt uønsket besøk, så politiet oppfordrer hytteeiere til å ta en sjekk.

– Det er foretatt krimtekniske undersøkelser i de hyttene vi har fått beskjed om. Nå prøver vi å finne ut hvem som står bak. Det er et lokalt problem, siden vi ikke har hytteinnbrudd i andre deler av kommunen, sier Hagen.