Tolv hytteinnbrudd innenfor området Kvisvik-Beiteråsen i Tingvoll kommune siden slutten av august, hvorav seks i den siste tiden. Praten går i Kvisvik.

- Når det er så mye på et konsentrert område, kan det virke som det er noen som er kjent i området. Det blir mye prat, men ingen facts, sier Turid Kjærvik ved Matkroken.

Hun betjener Gammelposten denne lørdagen, kafeen vegg i vegg med butikken. Ved bordet sitter Odd Egil Eilertsen og Terje Pettersen. Folk synes det er rart at ingen har sett noe.

Det har vært flere innbrudd i Kvisvik hyttefelt, og mot Berget. Fem av de seks nå i mars er i hyttefeltet.

Raptus

- Det er kjøle at en ikke skal få ha noe i fred. Det ser ut som en raptus etter at det har vært stille i mange år, sier Eilertsen.

Han antar det er 10-15 år siden forrige gang det var hytteinnbrudd i området. Noen mistanker blir ikke luftet over kaffekoppene i Gammelposten.

- Den siste tosken er ikke født ennå, kommenterer Pettersen, som sier en ikke aner om det er unge eller voksne som står for innbruddene.

Ifølge politiet i Tingvoll, er modus i hovedsak at vedkommende har knust et vindu og at det er relativ lite med verdier som har forsvunnet.

Etterforskes

De tre rundt bordet forteller at det i alle fall er noen som har blitt frastjålet brennevin. Noen har også blitt utsatt for flere ødeleggelser enn bare et knust vindu eller dør.

Tingvoll lensmannskontor opplyste midt i uka til Aura Avis, at de har vært på de stedene hvor det er meldt innbrudd og har foretatt krimtekniske undersøkelser. De er interessert i opplysninger som kan føre til en oppklaring av innbruddene.

Se side: Dusinet fullt for politiet.