Feriestengt på anlegget

PÅ FROKOSTMØTET: Prosjektleder Jo Syrstad hos hovedentreprenør Johs J. Syltern har 32 mann i virksomhet på riksveg 70.FOTO: YNGVE LIE

PÅ FROKOSTMØTET: Prosjektleder Jo Syrstad hos hovedentreprenør Johs J. Syltern har 32 mann i virksomhet på riksveg 70.FOTO: YNGVE LIE

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

For hver smell ryddes det for ny riksveg mellom Meisingset og Saghøgda. Men snart blir det rolig.

Daglig er rundt 40 personer fra vegvesen, Johs J. Syltern og underentreprenører engasjert i arbeidet med å lage ferdselsåre for folk som ferdes. Inntil tirsdag hadde Koren sprengningsservice satt av 140 salver. Noen så kraftige at de har merket rystelsene i Einlia på andre siden av Tingvollvågen, ifølge hva som ble sagt under frokostmøtet til næringsforumet på Tingvoll fjordhotell tirsdag.

Men nå blir det snart stille:

– Det blir feriestengt uke 29, 30 og 31, sier prosjektleder Jo Syrstad hos Syltern.

Når gutta tar fellesferie, blir det også taust i telefonen hos dem som har bestilt varsling om veistengt per sms.

– Mange har meldt seg på sms-varsling – og mange har meldt seg av, opplyser vegvesenets prosjektleder Odd Helge Innerdal.

Med 2–3 pregninger pr. dag piper det i telefonen både før og etter. Så da ble noen lei, og uansett så er veien i utgangspunktet stengt i maks femten minutter.

De store sprengningene med mye masse å flytte på har vært i 23.30-tiden.

– Det er en del busstrafikk, skolebusser pluss sju busser. Så vi venter til dens siste bussen har gått i halv ellevetiden, sier Innerdal.

Elles så opplyses at arbeidet har god framdrift. Håkkåssaga-Saghøgda skal være ferdigstilt 30. november 2018 og Meisingset-Håkkåssaga 10. mai 2019. Støytiltakene mot/på hus skal være ferdig våren 2019.

Artikkeltags