Solemdal optimist før OL-stafetten

Synnøve Solemdal og det norske kvinnelaget var fornøyd med 4.-plass på lørdagens verdenscupstafett i skiskyting. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Synnøve Solemdal og det norske kvinnelaget var fornøyd med 4.-plass på lørdagens verdenscupstafett i skiskyting. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Synnøve Solemdal gledet seg over stafettoppturen i Ruhpolding selv om det endte med en litt sur 4.-plass for de norske jentene.

Norge hadde startnummer 14 på stafetten, en indikasjon på hvordan det har gått tidligere i sesongen. Med 13.-plass i Hochfilzen og 10.-plass i Oberhof var lørdagens 4.-plass et godt signal. Kanskje særlig fordi de norske jentene kjempet om seieren helt til siste skyting i det som var generalprøven til OL-stafetten i februar.

– Det betyr mye, synes jeg. Nå har vi funnet litt tilbake til riktig måte jobbe på. Det er litt bittert når det er så nær pallen, men det kan være det beste som skjer før et OL; å få en opptur uten å ha helt full klaff, sa Solemdal til NTB

Hun var fornøyd med egen etappe, der hun nøyde seg med ett ekstraskudd og hang med uten å slippe for mye tid til teten

– Er dere gullkandidater i OL?

– Ja. Vi viser at vi er med, men vi viser også at vi må gjøre jobben som kreves. På siste stående skyting står vi der sammen med dem som vinner, sa Tingvoll-løperen.

Stoler på Olsbu

Solemdal tror det var et engangstilfelle at ankerkvinne Marte Olsbu gjorde seg litt bort på den avgjørende skuddserien (to ekstraskudd).

– Jeg har veldig troen på Marte. Av og til går det ikke helt veien, men hun fikk rettet opp de to bommene, og da er du ganske sterk. Solemdal og Olsbu var de eneste norske jentene som gikjk søndagens fellesstart i Ruhpolding. Det gikk ikke så bra; Olsbu endte som nummer 15, Solemdal nummer 24, etter at begge pådro seg to strafferunder. (©NTB)

Artikkeltags