Tingvoll holder ekstraordinært kommunestyremøte

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er kalt inn til ekstraordinært kommunestyremøte i Tingvoll for å behandle oppsigelse av samhandlingsavtalene med helseforetaket.

DEL

Onsdag 3. april holder Tingvoll ekstraordinært kommunestyremøte. Det opplyser politisk sekretær i Tingvoll, Siw Elin Hafskjær, fredag ettermiddag.

Det vil bli framlagt én sak – om oppsigelse av samhandlingsavtalene med helseforetaket. Rådmannen vil fremme en sak basert på saksframlegget til kommunestyret i Gjemnes, skriver Hafskjær i innkallelsen.

Bakgrunnen for saken er en uttalelse til Helse Møre og Romsdal sendt mandag 25. mars, underskrevet av samtlige ordførere på Nordmøre, der nordmørskommunene truer med å forlate alle samhandlingsarenaer med Helse Møre og Romsdal dersom forslagene om nedleggelse av fødeavdelingen i Kristiansund og Aure rehabiliteringssenter ble vedtatt.

Onsdag vedtok styreflertallet i Helse Møre og Romsdal å slå sammen fødetilbudet i fylket og legge det til Molde – til store protester fra Kristiansund. Spørsmålet om nedleggelse av Aure rehabiliteringssenter ble utsatt.

Artikkeltags