Januartrafikken: Tre omkom i Møre og Romsdal

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tre av de sju som mistet livet i trafikken i januar kom fra Møre og Romsdal. Det viser statistikken fra Trygg Trafikk.

DEL

Januar ble dermed en stygg ulykkesmåned i vårt fylke. De andre fylkene som hadde dødsulykker i januar var Østfold, Akershus, Hedmark og Trøndelag.

Sju omkomne er er én mer enn i fjor. I januar 2018 var det ingen som mistet livet i trafikken i Møre og Romsdal.

Tre av de omkomne var fotgjengere, tre var bilførere og én var bilpassasjer. Det var fem menn og to kvinner som mistet livet.

- I januar observerer vi en overraskende høy andel fotgjengere som mistet livet i trafikken. Både fotgjengere og bilister må være ekstra oppmerksomme nå på vinteren. Som fotgjenger kan du aldri ta for gitt at bilister ser deg i mørket eller har kontroll på bilen, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Han oppfordrer dessuten bilførere til å sjekke mønsterdybden på vinterdekkene sine. På vinterdekk skal dybden være minst 3 millimeter. Dessuten mener han det ser ut til at en del ikke tar advarsler fra politiet og Statens vegvesen alvorlig. Norsk vinter innebærer flere perioder med ekstreme forhld på veiene.

- Når det meldes ekstremt glatt føre, må du virkelig vurdere å la bilen stå. Det er ikke riktig å utsette deg selv eller andre for livsfare selv om du opplever at bilkjøringen er nødvenidg, sier Johansen.

(©NTB)

Artikkeltags