Snøskredfare i nord og nordvest

Finse  20190301.
Redningsarbeidere fra Røde Kors søker etter syv personer i et skred på Finsefjellet. Dette er en del av Finsekurset arrangert av Røde Kors i samarbeid med Politi og Norske Redningshunder. Skredøvelsen regnes som Norges største.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Finse 20190301. Redningsarbeidere fra Røde Kors søker etter syv personer i et skred på Finsefjellet. Dette er en del av Finsekurset arrangert av Røde Kors i samarbeid med Politi og Norske Redningshunder. Skredøvelsen regnes som Norges største. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Sesongen for daglige snøskredvarslinger er i gang. Det ventes mye snø i nord og nordvest de neste dagene, noe som medfører økende snøskredfare i mange regioner.

– Kuling og storm fra Nord-Norge og Nordvestlandet, sammen med til dels kraftige snøbyger, gjør at vi vurderer snøskredfaren i nord og nordvest til å være betydelig ved inngangen til helgen – kanskje økende til stor snøskredfare mot slutten av helgen i de nordligste regionene, sier vaktleder i Snøskredvarslingen Heidi Bache Stranden i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Spesielt været på lørdag gjør at Stranden fraråder å legge ut på de store fjellturene.

– Men om du absolutt skal til fjells: Hold deg unna terreng brattere enn 30 grader og utløpssoner for skred sier hun.

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for mye snø for Nordland, Troms og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark. Fra lørdag av ventes det mye snø, med økende vind fra nordvest. Bilister advares om vanskelige kjøreforhold.

Gult farevarsel er også sendt ut for Nordfjord, Møre og Romsdal og Trøndelag, som må belage seg på store snømengder fra fredag av.

(©NTB)

Artikkeltags