De første laksene tatt

Artikkelen er over 12 år gammel

FURU: Fredag kveld ble den største laksen på lange tider tatt i Driva. Per Ola Andersen fra Sandefjord tok en diger rugg på hele 17,7 kilo. Rett før fredningstida lørdag tok svenske Björn Holmstedt en på 11,3 kilo, hvilket heller ikke er til å fnyse av.

DEL

Foreløpig har det vært få fiskere i elva, og inntil lørdag var det stort sett bare meldt om fisker på fra ett til halvannet kilo.

Begge de to storfiskerne har frekventert Driva og Furu Camping siden 1972, ett av de store fangsårene for elva med 22,5 tonn oppfisket. Etter hvert forsvant laksen med lakseparasitten. Også Andersen og Holmstedt har tidvis vært borte, men har nå vært mange år tilbake for å bryne seg mot Drivakludden.

Andersen hadde en stri kamp i flere timer med sin laks, men heller Holmstedt hadde noen enkel tørn.

– Den var seig. Det tok meg 25 minutter å få den inn, sier Holmstedt mens han sammen med sønnene Julius (9) og Hjalmar (11) beundrer fangsten «hjemme» på Furu Campingsenter.

Mens Andersen allerede kan ha fanget årets rekordlaks, holder neppe Holmstedts til «topp ti» på laksebørsen når sesongen avsluttes. I fjor måtte en over 12 kilo for å komme inn der.

– Fiske er verre enn heroin, sier en opprømt og stolt Holmstedt. Narkotika går det an å bli helbredet for...

Artikkeltags