TINGVOLL: 45 niendeklassinger fra Straumsnes og Tingvoll var sist uke samlet til gründercamp på Tingvoll barne- og ungdomsskole. Ti grupper var satt sammen for å finne ideer som kunne omsettes i salgbare produkter. Kreativiteten og iveren var stor hos de fleste.

Ugress som mat

En gruppe fra oppdragsgiver Kortreist gjestebud vant. De hadde vært særdeles kortreist. Gjengen hadde plukket ugress og laget pesto, løvetannsirup, syltetøy og suppe av ugress.

– De viste engasjement, og er en godt samstemt gruppe. De har brukt lokale ressurser og har et helt konkret salgsprodukt som det kan bli noe ut av, sa juryens formann ordfører Peder Aasprang

Kreativ ungdom

Andreplassen gikk til en gruppe som hadde oppdrag for Bioforsk Økologisk. De hadde løst et avfallsproblem med å produsere pellets. Tredjeplassen tok gjengen som på oppdrag fra kommunen har vist hva de vil med kommunens økodager. De hadde aktivt bruk sosiale medier og laget en brosjyre som presenterte «Økodagan i 2014», et tre dagers arrangement med hovedfokus på å involvere ungdommen.

Youtube

Det er ikke noe å si på kreativiteten rundt om i gruppene. «100+1 ting» hadde eksempelvis vært omkring i bygda og laget en underholdende videosnutt med humor og egen rap. Den kan folk klikke seg inn på Youtube for å se.

Næringslivet

Bedrifter og rådgivere under årets gündercamp var Bioforsk Økologisk, Grimstadhøgda 4H, Kanestraum Kiosk, Kortreist gjestebud, Tingvoll kommune, Sparebanken Møre, Tingvoll lensmannskontor og Tingvoll næringsforum.

Undervisningsprogrammet Gründercamp er utviklet av Ungt entreprenørskap.