Hvem eier denne hunden?

Hunden ventet tålmodig på sin eier i bagasjerommet på politibilen.

Hunden ventet tålmodig på sin eier i bagasjerommet på politibilen.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet i Sunndal etterlyser eieren av en hund som ble tatt hånd om på riksvei 70 i Sunndal onsdag ettermiddag.

DEL

Politibetjent Ingar Solberg ved Sunndal lensmannskontor sier til Aura Avis at politiet fikk melding om hunden fra to personer som så hunden løpe løs langs riksveien ved innkjørselen til flyplassen på Vinnu, om lag seks kilometer fra sentrum av Sunndalsøra. Det er snakk om en hund av rasen rottweiler eller en blandingshund med preg av rottweiler.

Solberg forteller om en problematisk hundejakt:

– Vi strevde med å få tak i hunden. Vi tok derfor kontakt med Kurt Amundø, som sjøl har rottweiler og er en vant hundefører. Han fikk på magisk vis roet ned hunden og den la seg rolig ned ved siden av ham. Men den ønsket tydeligvis ikke å ha noe å gjøre med oss i politiet.

Hunden ble onsdag ettermiddag brakt til veterinær Guri Kårvatn. Hun har sagt seg villig til å ta vare på hunden over natta. Torsdag morgen blir hunden brakt videre til en kennel på Oppdal. Det er usikkert hvor lenge den kan bli værende der hvis eieren ikke melder seg:

– Det er lensmannskontoret i Sunndal som betaler for kenneloppholdet, og det blir et økonomisk spørsmål hvor lenge hunden kan bli boende på kennelen, sier Solberg.

Den som vet noe om hunden, kan ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Artikkeltags